Хана Гутиерес-Рийд - отговорничката по оръжията на снимачната площадка на

...
Хана Гутиерес-Рийд - отговорничката по оръжията на снимачната площадка на
Коментари Харесай

Отговорничката по оръжията на филма Rust е призната за виновна за убийството на Халина Хътчинс

Хана Гутиерес-Рийд - отговорничката по оръжията на снимачната площадка на кино лентата " Rust ", е приета за отговорна за непредумишлено ликвидиране по отношение на съдбовната пукотевица, при която почина операторката Халина Хътчинс.

Тя е наказана поради случая от октомври 2021 година, при който Хътчинс беше простреляна смъртоносно, откакто реквизитен револвер, употребен на снимачната площадка от артиста Алек Болдуин, е бил зареден с същински патрони.

Прокурорите споделиха, че Гутиерес-Рийд е заредила изцяло функциониращия револвер диаметър.45 с фиктивни патрони и най-малко един военен патрон.

" Тя е била небрежна, невнимателна, показала е лековерие ", съобщи прокурор Кари Мориси в заключителната си тирада по делото.

Срещу дамата е повдигнато и друго обвиняване - за подправяне на доказателства във връзка със стрелбата, само че тя беше приета за почтена по него.

Гутиерес-Рийд може да получи до 18 месеца затвор и санкция от 5000 $ за убийството. Тя не се признава за отговорна и ще апелира присъдата. Адвокатите ѝ настояват, че е употребена като изкупителна жертва в случая, за който съгласно тях в последна сметка е виновен Болдуин.

На артиста също са повдигнати обвинявания в непредумишлено ликвидиране за гибелта на Хътчинс. Неговото дело ще се гледа по-късно през юли.

Асистент-режисьорът на продукцията Дейвид Холс към този момент беше наказан за случая, като получи 6-месечна условна присъда с изпитателен период без контрол, санкция от 500 $, 24 часа общественополезен труд и курс по сигурност на огнестрелните оръжия. Холс свидетелства в интерес на отбраната, като приказва за компетентността на Рийд като отговорник по оръжията.

Гутиерес-Рийд не даде показания по време на правосъдния развой, само че в полицейските разпити, показани обществено по време на делото, тя показва потрес от съществуването на бойни патрони на снимачната площадка и упорства, че е проверила оръжието, преди то да стигне до Болдуин.

" Иска ми се да го бях проверила повече ", споделя Гутиерес-Рийд пред управляващите през октомври 2021 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР