Hамерението на президента Румен Радев да се възползва от правото

...
Hамерението на президента Румен Радев да се възползва от правото
Коментари Харесай

Цветанов за бъдещото вето на Радев: Несериозно е!

Hамерението на президента Румен Радев да се възползва от правото си и да наложи несъгласие на антикорупционния закон изобщо не се хареса на шефа на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов и той го дефинира като несериозно, тъй като нито нормативният акт е дефинитивно признат, нито президентът е показал причините си да го върне в Народно събрание.

" Ние сме парламентарната република и законът става действителност, когато се одобри и тогава към този момент президентът може да наложи несъгласие с ясни претекстове ", отсече той.

Вчера болшинството в Народното събрание преодоля президентското несъгласие на различен закон – този за бюджета на НОЗК, а през днешния ден Румен Радев се изрече остро по въпроса, тъй като по този начин остава мораториумът за финансиране на новаторски онколекарства. Държавният глава назова вчерашното решение на Народното събрание цинично и брутално.

Според Цветанов обаче не трябва да се позволява да има опълчване сред партиите и обществото.

" Здравеопазването не е единствено медикаменти, ние не сме партия, която да обслужва фармацевтичните компании, ние желаеме да има политики и обезпечен баланс, опазването на здравето не са единствено хапчета, а профилактика и да се даде опция да се сложи диагноза преди да се стигне до такива тежки диагнози като рак ", разяснява той.

Цветанов разкритикува и социалистите поради митинга, който проведоха през днешния ден пред КЕВР против скока на цената на водата в някои обитаеми места.

" Не може да си организираш структурите и да си дал своя вот за тези промени, които са направени и поради които се стига до решението на КЕВР ", скочи той.

Според него изобщо не е нужно да има подобен митинг и негативи оценки към ръководещите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР