Халфът Месут Йозил и още двама играчи на Арсенал отказаха

...
Халфът Месут Йозил и още двама играчи на Арсенал отказаха
Коментари Харесай

Йозил отказа да си намали заплатата в Арсенал

Халфът Месут Йозил и още двама играчи на Арсенал отхвърлиха понижение на заплатите си, за което клубът разгласи в понеделник, заяви в " Мирър ".

Тимът от Лондон оповести, че футболистите, както и треньора Микел Артета и неговия щаб, са се съгласили на понижение на работните заплати с 12.5% по отношение на пандемията от ковид. Лондонският клуб акцентира, че тези пари ще бъдат върнати, в случай че сезон 2019/20 се възобнови и тимът реализира " избрана цел ", която явно се явява попадане в Шампионската лига.

Германецът, който е най-високоплатеният състезател на " артилеристите " със заплата от 350 000 паунда седмично, е декларирал, че желае да реши икономическия резултат, провокиран от ковид и по тази причина няма да бърза с решението си. Йозил е уведомил съотборниците си, че почита тяхното решение, само че желае по този начин да бъде и с неговото.

Агентът му Еркют Согут по-рано този месец сподели, че по какъв начин ще се отрази обстановката на финансите на клубовете ние ще забележим чак след три до шест месеца, само че не и през днешния ден. Понижение на заплатите може да има смисъл, само че не е нужно да се съгласяват на това през днешния ден, когато клубовете евентуално заработват към момента толкоз, колкото и предходната година.

Имената на другите двама футболисти на Арсенал не се огласяват, а " Гардиън " твърди, че договарянията с тях не престават.

Висшата лига беше прекратена през март и ще започва още веднъж най-рано през май. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР