Хакове и масови кражби на криптовалути белязаха последната година(снимка: CC0

...
Коментари Харесай

Хакната NFT платформа връща парите на клиентите


Хакове и всеобщи обири на криптовалути белязаха последната година
(снимка: CC0 Public Domain)

Ronin Network – компанията за криптовалути и NFT игри, която беше хакната предишния месец – разгласи, че ще възобновени изчезналите суми на клиентите си . Общият размер на откраднатите виртуални пари се прави оценка на над 600 млн. $.

Хакери на 23 март, откакто използваха пробойна в сигурността. Изчезналите суми са на хора, взели участие в играта Axie Infinity. Възстановяването става допустимо след интервенция, която от компанията дефинират като „ кеш-инжекция ”, заяви.

Ronin удостовери, че всички пари към този момент ще бъдат в сигурност след кешовата инжекция от страна на криптовалутния колос Binance. Той е вложил 150 милиона $ във компанията. Останалите пари, дължими на клиентите, ще бъдат изплатени от парични запаси, се споделя в известието. Успоредно с това компанията работи с правоприлагащите органи, с цел да възвърне останалата част от парите.
още по темата
Борсата Ronin Network е директно обвързвана с играта Axie Infinity, която има милиони играчи по целия свят, само че най-много във Филипините. Там играенето се е трансформирало в занятие на цялостен работен ден и евентуално доходоносна „ специалност ”.

В рамките на играта участниците би трябвало да преборят дребни анимационни същества, наречени „ акси ”-та. По този метод хората могат да завоюват пари във тип на криптовалута и да съберат в играта. Ronin Network разрешава на играчите да обменят цифровите монети, които печелят в Axie Infinity, с други криптовалути като Ethereum.

Фирмата призна, че са ѝ били нужни шест дни, с цел да забележи, че хакер е употребявал пробив в сигурността, с цел да източи криптовалутата към себе си – по това време цената на монетите е повишена от 540 милиона $ до 615 милиона.

Случаят се дефинира от експертите като втория максимален крипто-хак в историята на тази технология и най-нов в поредицата от през последната година на обща стойност над 2 милиарда $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР