Хакерските атаки могат да зачествят по коледните и новогодишните празници,

...
Хакерските атаки могат да зачествят по коледните и новогодишните празници,
Коментари Харесай

Хакерските атаки могат да зачествят по коледните и новогодишните празници



Хакерските офанзиви могат да зачествят по коледните и новогодишните празници, предизвести пред " Хоризонт " специалистът по осведомителна сигурност Христо Ласков . Той предизвести всички да внимават при отварянето на мейли с коледни пожелания или оферти за промоции, както и от какви онлайн магазини пазарят.

За да сме сигурни от какъв онлайн магазин пазарим, би трябвало деликатно да погледнем адреса му, безапелационен е специалистът по киберсигурност Христо Ласков: Ако е същински уеб страницата, ние знаем какъв му е домейнът.

Задължително би трябвало да използваме предпазени интернет мрежи, когато вършим финансови транзакции - т.е. безплатният интернет в кафенето не е подобаващ. И още - в случай че се съмняваме от кого сме получили имейл, по-добре да изтрием писмото: Реално, заразявайки моят компютър, като се изключи че вероятно се криптира наличието, най-вероятно може да бъде изработен опит да ми бъде злепоставен мейл клиентът и релано да изпратя мейл без аз да знам до всички мои контакти.

Коледните приветствие по интернет са доста подобаващ метод за сходни офанзиви, предизвести Христо Ласков.

Още за хакерските офанзиви и опциите да се защитим от тях чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР