Хакерите използват все по-разнообразни методи, с които да генерират приходи

...
Хакерите използват все по-разнообразни методи, с които да генерират приходи
Коментари Харесай

Приложенията, които ползвате, може би генерират биткойни за хакери

Хакерите употребяват все по-разнообразни способи, с които да генерират доходи от криптовалута. Най-лесният метод е консуматори да изтеглят приложение, което без тяхно познание прави тази активност, с цел да печели пари за хакерите.

Това значи, че можем да дръпнем игра или друга стратегия, които даже без да знаем, се употребяват от разстояние за събиране на виртуални валута от други хора. За страдание към момента няма по какъв начин да разберем дали даден програмен продукт употребява тази функционалност или не, преди да го инсталираме на смарт телефона съобщи AndroidHeadlines.

Експертите са на мнение, че сега има хиляди сходни приложения, които единствено чакат да ги инсталираме, с цел да стартират да употребяват ресурсите на сматрфоните.

Именно това е идната огромна опасност за всички консуматори. Бъдете доста деликатни какво наличие изтегляте, защото смарт телефонът може да стане част от така наречен ферми за виртуална валута. Според анализаторите през днешния ден над 40 млн. устройства имат сходен програмен продукт без знанието на притежателите им.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР