Хакери, свързани с китайската държава, от май насам тайно са

...
Хакери, свързани с китайската държава, от май насам тайно са
Коментари Харесай

Мощна китайска атака по министерства в САЩ, Майкрософт също пострада

Хакери, свързани с китайската страна, от май насам скрито са си обезпечили достъп до имейл сметки в към 25 организации, в това число в най-малко две американски министерства, както и в компанията " Майкрософт ", оповестиха американски представители, представени от Ройтерс.

Съединени американски щати са разкрили пробив във федералните ведомства " относително бързо " и са съумели да предотвратят по-нататъшни пробиви, съобщи съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан в изявление за предаването " Добро утро, Америка " на Ей Би Си.
-->
Държавният департамент и министерство на търговията на Съединени американски щати обявиха в изказвания, че са били измежду засегнатите ведомства. Обхватът на пробива на сигурността не беше явен незабавно, само че почитан представител на държавното управление на Съединени американски щати съобщи пред кореспонденти, че би било незаслужено да се съпоставя със SolarWinds - огромен набор от цифрови пробиви, които бяха разкрити в края на 2020 година и за тях бяха упрекнати съветски кибершпиони.

" Това навлизане не трябва да се съпоставя със SolarWinds ", съобщи чиновник, като назова мащаба на неотдавна откритата хакерска атака  " доста по-тясна ".

Американският чиновник съобщи, че не може да разяснява решението на " Майкрософт " да припише хакерската офанзива на Китай.

В изказване на " Майкрософт " се споделя, че хакерската група – която е наречена Storm-0558 - е подправила цифрови токени за засвидетелствуване, с цел да получи достъп до сметки за уеб поща, работещи с услугата Outlook на компанията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР