Хакатонът предлага иновативни решения на бизнес и социални казусиЕнтусиастите в

...
Хакатонът предлага иновативни решения на бизнес и социални казусиЕнтусиастите в
Коментари Харесай

Datathon 2019 подкрепя „open source“ културата

Хакатонът предлага новаторски решения на бизнес и обществени проблеми

Ентусиастите в хакатона работят с действителни данни за решение на значими проблеми (източник: Data Science)

Участници от над 20 страни, в това число България, одобриха предизвикването да работят с действителни данни за решение на проблеми с бизнес и обществена значителност в границите на Data Science хакатон – Datathon 2019, проведен от Data Science Society.

Първият от въпросите, възложен от Kaufland, е обвързван с обработката на изображения на артикули, направени в магазин, като задачата беше да се разпознават дадените продукти, тяхната наличност и локализиране по рафтовете. По този метод автоматизирано би могло да се осведоми личният състав за нередности или пренасяне на продуктите, както и за понижаване на наличността по рафтовете на някои от тях.

Вторият проблем, създаден взаимно от Telelink, Denkstatt, Зелена София, Визия за София и община София, се концентрира върху идентифициране на другите фактори за замърсяването на въздуха в София и взаимовръзките сред замърсителите, които въздействат на цялостната картина в разнообразни местоположения в столицата. Работата по проблема е естествено надграждане на тази от предходен Datathon през 2018 година

Всички проблеми и решения, основани в границите на хакатона, ще бъдат обществено налични (източник: Data Science)

Целта на задачата е да се реализира модернизиран метод за изследване на другите зависимости, корелации и фактори, които дефинират замърсяването на въздуха. Това е идната стъпка към цялостния взор върху обществената тематика за качеството на въздуха в София, основано на разбор на данни.

Datathon 2019 е една от самодейностите на Data Science Society в поддръжка на „ open source “ културата. Всички проблеми и решения ще бъдат обществено налични като основа за създаване на новаторски планове и образование в областта на науката за данни.

Най-добрите тимове от няколко точки по света, измежду които са възпитаници от ТУЕС и студенти от Американския университет в Ливан, ще показват своите решения за машинно самообразование на формалното закриване на хакатона. Финалите на Datathon ще се състоят през днешния ден в Sofia Lab.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР