Гювечетата са незаменим помощник на съвременната домакиня. В тях ястията

...
Гювечетата са незаменим помощник на съвременната домакиня. В тях ястията
Коментари Харесай

Тайните на вкусното гювече

Гювечетата са незаместим асистент на актуалната стопанка. В тях ястията стават вкусни и се сервират топли напряко в съда, в който са приготвени.

С помощта на гювечета се готви бързо и елементарно. В тях се готвят зеленчукови ястия, както и ястия от риба и разнообразни типове месо в комбиниране със зеленчуци и яйца.

При готвенете в гювечета би трябвало да се съблюдава едно значимо предписание – гювечетата, без значение дали са от глина или от йенско стъкло, се поставят в студена фурна и се затоплят последователно. В противоположен случай те се спукват.

Гювечетата стават доста вкусни, в случай че при приготвянето им употребявате тестено капаче. То се прави от тесто, приготвено от брашно и вода, може да добавите малко суха квас.

Намажете ръбчето на гювечето с разрушено яйце и фиксирайте капачето от тесто. Освен че по този метод гювечето става по-вкусно, при сервиране наподобява по-ефектно.

Преди да напълните гювечетата с продуктите за приготвянето на несъмнено ядене, накиснете ги за един час в студена вода. Гювечетата се слагат единствено във фурна, не се готви върху котлон в гювече.

 Тайните на вкусното гювече

Когато изваждате гювечето от фурната, не го слагайте на прекомерно студена повърхнина, с цел да не се спука. Оставете го върху дървена дъска за рязане.

Много вкусно се получават гъбите с картофи в гювече. Необходими артикули: 1 кг картофи, 500 грама печурки, 1 глава лук, 200 мл сметана, сол, масло, магданоз.

Нарежете гъбите на късчета, лука нарежете на колелца. Запържете с масло гъбите и лука. Нарежете обелените картофи на кръгчета, запържете ги в масло. Намажете от вътрешната страна гювечатата с масло, разпределете картофите, лука и гъбите и залейте с малко вода. Посолете, поръсете с черен пипер, прибавете сметаната и нарязания на ситно магданоз. Печете към час.

Гювечета с пилешко по индийски се подготвят с 600 грама пилешко месо, 1 глава лук, половин чаена лъжичка къри, 100 грама масло, 200 мл сметана, 100 грама настърган кашкавал.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва с масло и къри към две минути. Пилешкото месо се нарязва на късчета и се запържва. В гювечетата се поставя по една чаена лъжичка масло, пилешкото месо, лукът, солта и сметаната. Поръсва се с настъргания кашкавал. Пече се 40 минути.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР