Гуверньорът на Bank of England Марк Карни изрази притеснията си

...
Гуверньорът на Bank of England Марк Карни изрази притеснията си
Коментари Харесай

Bank of England: Несигурността след Brexit вече тежи на икономиката

Гуверньорът на Bank of England Марк Карни изрази притеснията си за английската стопанска система поради неразбираемата посока на договарянията за овакантяване на Европейски Съюз

Още по тематиката
Страните членки са разграничени по отношение на мнението си по плана

Тя би трябвало да се резервира до постигане на целевата инфлация

Продължителната неустановеност към бъдещите връзки на Англия с Европейския съюз се отразяват пагубно на бизнес вложенията в страната. Това съобщи управалителят на Bank of England Марк Карни след съвещанието на управителния съвет, като предизвести още, че домакинското ползване също се свива. Централната банка предстоящо резервира лихвите на само че понижи упованията си растежа на английската стопанска система, написа Financial Times.

Преговорите без съответен проект за деяние към този момент оказват въздействие върху търсенето и предлагането, като някои компании изпитват усложнения и забавят навлизането си на нови пазари поради неяснотите към излизането на страната от Европейския съюз (ЕС).

От централната банка чакат вложенията в английската стопанска система да бъдат на равнище с 20 прочие пункта по-ниско, в сравнение с по отношение на прогнозите, направени преди референдума за излизане от Европейски Съюз, провел се в края на юни предходната година. Прогнозите за напредък на стопанската система през тази година също са понижени - от 1.9 на 1.7%. За следващата година финансовата институция също чака по-слаб растеж на брутния вътрешен артикул - 1.6% при предходни упования за 1.7%.

Въпреки всичко – повдигане на лихвите

Bank of England остави лихвите непроменени, само че все пак гуверньорът разгласи, че въпреки стопанската система да изпитва проблеми, лихвите ще бъдат вдигнати в близко бъдеще и през идващите две години ще са на по-високо равнище, в сравнение с са упованията на пазарите. Той добави, че с безработицата е на 40-годишно дъно, само че без изгледи стопанската система да задържи равнището си на напредък, паричната политика на страната би трябвало да се промени. Карни разяснява още, че " банката към този момент е достигнала миг, в който не може да направи нищо повече ", с цел да помогне за отварянето на работни места. Той добави, че основен приоритет е достигането на нужните равнища на инфлация.

Вяра в общия напредък

От Bank of England показаха очаквания, че общите изгледи за напредък на международната стопанска система ще спомогнат и за развиването на Англия и по този начин ще олекотят удара от Brexit. Раздвижването на международните пазари може да докара до по-малка взаимозависимост от намаляващото домакинско ползване, се споделя още в изказването на банката. Според средносрочните прогнози, стопанската система ще забави растежа си до 1.6% през идната година, преди още веднъж да забърза темпото до 1.8% през 2019 година Всички прогнози обаче са въз основата на догатката, че страната ще стигне до договорка за меко прекосяване към нова фаза на търговия с Европейски Съюз.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР