Губещи от решението за предсрочен отказ от внос на руски

...
Губещи от решението за предсрочен отказ от внос на руски
Коментари Харесай

„Лукойл“ стресираха народа: Губещи заради отказа от внос на руски нефт ще се окажат всички потребители

Губещи от решението за предварителен отвод от импорт на съветски петрол ще се окажат всички консуматори. Това показват от „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ в публична позиция до медиите.
Ето и цялата позиция на „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “:
Обсъжданото в Народното събрание решение за предварителен отвод от импорт на съветски петрол заплашва стабилността на работата на най-голямата рафинерия на Балканите „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ и основава опасности на пазара на горива в страната.
Решението на Европейската комисия за изключение от ембаргото за България до края на 2024 година регистрира обективните логистични ограничавания на пристанищата в страната да одобряват петрол от други страни и взе под внимание, че внезапната възбрана на доставките може да нанесе сериозен удар върху енергийната сигурност и стопанската система на България.
Чрез дадената пролонгация от възбраната за импорт на съветски петрол, „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ предлага най-евтините горива в Европейския съюз, като отчислява крупни налози в бюджета на Република България.
В същото време компанията създаде проект за навреме поетапно прекосяване към различни източници на недопечен нефт. Предложенията ни бяха показани в поставения от Министерството на енергетиката период, и съгласувани с всички държавни управления, които са били отпред на страната през този интервал.
Планът подсигурява подмяна на суровия нефт преди приключване на дерогацията, предоставена от ЕК; подсигурява достъп до качествени горива на допустима цена за българските жители, бизнес и бюджетни организации след промяна на суровината; подсигурява сигурност на работните места и приходите на работещите в рафинерията и ги пази от техногенни произшествия с екологични и други последици. Планът изцяло дава отговор на използваното българско и европейско законодателство.
Разтревожени сме от дейностите на тези депутати, които саботират неговата реализация, пробвайки се да анулират решения на Европейския съюз. Обръщаме внимание, че предлаганият 30-дневен период за промяна на източника на суровина е недействителен за осъществяване. В такива условия не можем да подсигуряваме в цялостна степен естествената работа на предприятието, каквато непрестанно сме осигурявали през последните 25 години. При тези условия, всички консуматори на горива ще се окажат губещи.
Източник: Флагман
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg