Губернаторката на Мичиган Гретхен Уитмър обяви извънредно положение в районите,

...
Губернаторката на Мичиган Гретхен Уитмър обяви извънредно положение в районите,
Коментари Харесай

Бури и торнада удариха щата Мичиган

Губернаторката на Мичиган Гретхен Уитмър разгласи изключително състояние в регионите, през които минаха стихии и торнада. Тежко наранени от неприятното време са и елементи от щата Оклахома, където един човек е погубен, а различен е в неопределеност.

Извънредно състояние е оповестено за окръзите Каламазу, Сейнт Джоузеф, Бранч и Кас. Повече от 32 000 консуматори в щата са без ток. Град Портидж, покрай Каламазу, на към 230 км от Детройт, е претърпял " големи вреди ", откакто две торнада са минали през региона. Съоръжение на FedEx е измежду потърпевшите здания, в нея е имало минимум 50 души, а електрически проводници напрегнат блокираха изхода.

Миналата нощ имаше известия за минимум 20 торнада в Айова, Канзас, Мисури, Небраска, Оклахома, Южна Дакота и Тенеси.

Тежко наранени от бурята бяха селищата Барнсдал и Бартълсвил, щата Оклахома, северно от Тълса.

В Барнсдал, населено място с към 1000 поданици, един човек е погубен и няколко са ранен. Там близо 70 здания са изцяло разрушени, а в щата Оклахома са потърпевши към 350  постройки. Един човек остава в неопределеност. Той е бил в дома си и е разговарял със сина си по-телефона минути преди торнадото да връхлети. 

И в няколко окръга на щата Оклахома има оповестено изключително състояние поради неприятното време. Силен вятър, гръмотевични стихии и градушки имаше и в някой региони на Чикаго, както и в елементи от щата Индиана, предава БНР.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР