Губернаторката ходи с ключовете, отключва—заключва български църкви, викат: американското посолство

...
Губернаторката ходи с ключовете, отключва—заключва български църкви, викат: американското посолство
Коментари Харесай

Губернаторката ходи, отключва—заключва български църкви, викат: американското посолство ни управлява

Губернаторката върви с ключовете, отключва—заключва български църкви, викат: американското посолство ни ръководи. Страшна логичност, руслямистка. 

Както и да е. 

Знаете ли го тоя анекдот за Манчестър Сити: 

какво нямаше преди 15 години? Spotify, TikTok, Instagram, почитатели на Ман Сити.

Идеята е, че Сити си беше средняшки тим постоянно и вечно, но се наляха едни пари преди (не много) време и станаха първенци и отново, и отново. И… хоп!—изведнъж започнаха да се появяват „ почитатели на Ман Сити “. 

Знаете ли какво нямаше преди трийсетина години? Русофили. 

Падна Желязната завеса и всички желаеха американски дънки, американски дъвки, холивудски филми (на незаконни вехаески, схваща се), немски коли, японски тв приемници, никой не говореше за необятната съветска психика и необятната дрън-дрън не-знам-си-какво на съветската нематериалност. Никой не ламтеше за Лада (то и в този момент не ламти). 

После – 2000 година – пристигна „ цар “ путин и стартира да налива пари в про-руска агитация из някогашните спътници. Оттогава, малко по малко, се стартира със „ спомените “ какъв брой хубаво било едно време, стартира да се приказва по какъв начин Западът (митичният ОБЩ запад) е нефелен, развален, злобен, заплашителен, тогава стартира с пропагандата за великия солдат. Тогава – в България – ни докараха един екскурзиант да ни ръководи и от този момент в политиката започнаха да насаждат популисти, да връщат поклонението пред музейния селяндур с потурите, да припомнят за величието на работническата класа vs. интелигенцията. Така – лека-полека…

Тия, дето в този момент викат „ долу ръцете от 3 март “, дали си спомнят в миналото по соца да са чествали 3 март?

Щото тогава си беше най-обикновен работен ден от календара, а не празник. Ние нали сме най-древната и мъдра нация, та някои от „ вековните “ ни обичаи се оказаха по-млади от шопската салата, основана от Балкантурист – леденото хоро е измислено след нея, 3 март, като празник – доста след нея. 

Като споделих „ нематериалност “ и „ психика “, се сетих за още един анекдот:

- Дядо – споделило детето, премествайки иконата на св. Сталин в другата ръка, че му отмаляла, - правилно ли е, че ние сме душевно богати?
- Не, внуче – споделил дядото, - ние сме духовно богати; душевно сме заболели. 

Десетилетия руснаците гонеха религията и Бога, в този момент русофилите и руснаците се кръстят нашироко и най-дебелите свещи палят, за вярата седнали да се грижат.

„ Религията е опиат за народа! “, „ свещениците – кръвен зложелател на народа! “, а през двайсетте и трийсетте години на ХХ век сума попове са избити от режима, единствено през 1937 година са разстреляни над 85 000 свещеници. 

Между 1927 година и 1941 година настоящите съветски църкви в русия са понижени от 29 584 до по-малко от 500. Причината: систематично разрушение на храмовете. 

Знаете ли какво е Сою́з Вои́нствующих Безбо́жников или както са се наричали по-често Сою́з Безбо́жников?

Това е организация, настояща в Съюз на съветските социалистически републики от 1925 година до 1947 година – в нея членували „ служащи и интелигенция “, само че основана от компартията. По-късно почнали да одобряват комсомолци, колхозници и ветерани. Имали си и личен вестник. Накрая станало чак наложително всички комсомолци да са членове на съюза. Сою́з Безбо́жников.

Внимателно разгледайте какво е изобразено на идващото факсимиле…





Съюзът е съдействал на руското държавно управление в избиването на свещеници. До 1940 година над 100 епископи, десетки хиляди от духовенството, хиляди монаси и миряни са или избити, или изпратени в ГУЛаг (източник: Theodore R. Weeks. Across the Revolutionary Divide: Russia and the USSR, 1861-1945. John Wiley & Sons, 2011).

Сега… за какво веещите руското знаме и хвалещите Сталин като най-великия общественик са седнали да ронят крокодилски сълзи за съветската църква… ми е съвсем неразбираемо. 

Почти. 

Подозирам, че в случай че беше нещо друго, а не „ съветска “, нямаше да се сетят, че са религиозни, само че в този момент се сетиха. Отдавна е ясно, че „ православието “ на русия е просто още един капан, в който да вкарва бъдещите си плебеи – първо мека мощ, след това в клопката, след това – всичко е наше, всички славяни и православни са съветска благосъстоятелност. 

За това се е досетил още Яворов:

„ През това време съветското държавно управление използва всички средства да покаже, че славянството и православието са две овчи кожи върху гърба на един остроумен вълк “. Да, думите са на поета Яворов от Предговор на спомените му за Гоце Делчев. 

Нямало да има реципрочни ограничения към българската черква в русия, „ ние не сме варвари “, вика лелята от посолството, до момента в който шефът ѝ бомбардира църкви в Украйна. Не били варвари…

Руслямистите вършат всичко допустимо да извъртят истината и да не я погледнат: гонят попове, викат. Не, гонят шпиони, преоблечени като попове. А вие защитавате шпиони на страна, оповестила ни за неприятелска. Толкова за „ патриотизма “ ви – нямам задоволително огромни кавички за него, толкоз мирише. 

„ Ама по какъв начин попове ще са шпиони? “, сее разум и хуморески руснята. Как ли? А какво очаквате – да са всичките като Джеймс Бонд или да вървят с табелка „ разузнавач “, че да е публично? Не могат да са маскирани като попове или нещо друго, по този начин ли? Не сте чак толкова… противоположното на остри, айде не се правете. Ама и ние не сме, тъй че тия лафчета си ги пускайте между тях. 

Мутрофанката върви с ключовете, отключва-заключва български църкви, ония викат: американското посолство ни управлява;

Десетки хиляди съветски компании, изкупиха ни Черноморието, най-голямата до неотдавна и налози не плащаше, правеше облаги от милиарди… тия викат: американците са ни завладели;

Про-руските партии се популяризират като херпес на студентско празненство, тия викат: американците ни управляват;

Мутрофанката размахва пръст, назовава ни „ подлоги “, споделя ни за кой да гласуваме, РЕЗИЛдентът ни определен от Решетников, улиците ни половината на руснаци кръстени, съветските монументи – най-големи и най-начесто, ония викат: ние сме колония на американците. 

Ей по този начин става, когато в учебно заведение се учи митология, маскирана като история. Кое към този момент поред потомство си мисли, че са го освободили, а не са пристигнали да си сграбчен злато и територия? За задачата и архивите ни (освен златото ни) са взели, та да не можем да я научим тая история. 

Ако им кажеш, че би трябвало да се учи същинската история, а не митовете на окупатора, с които са ни държали, очите ще ти издерат. 

За ген. Колев, за ген. Вазов едно време не се и загатваше в учебниците, единствено някаква партизанска паплач и руски боклук, днеска викат: подменят ни историята. 

Знаете ли какво значи „ професионални плебеи “? Мхм, същото. 

____________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията и на Novini.bg като цяло.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР