Губернаторът на Русе посочи като пример взаимодействието между Областната администрация

...
Губернаторът на Русе посочи като пример взаимодействието между Областната администрация
Коментари Харесай

Съвместни действия при кризи обсъдиха Анатоли Станев и командирът на Сухопътните войски

Губернаторът на Русе уточни като образец взаимоотношението сред Областната администрация и Министерството на защитата по време на мигрантския напън от Украйна

На среща през днешния ден регионалният шеф на РусеАнатоли Станев и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков разискаха координацията сред двете институции при пораждане на спешни обстановки. Според Станев през последните години се потвърждава нуждата от положително съдействие и бърза съгласуваност сред военни и цивилни структури. Като образец той уточни взаимоотношението сред Областната администрация и Министерството на защитата по време на мигрантския напън от Украйна. Припомняме, че тогава се наложи Областната администрация в Русе да оказва подпомагане при превозването и настаняването на бежанци от спора. Голяма част от търсещите леговище прекосяваха през Букурещ, като оттова до страната ни те постоянно бяха извозвани с рейсове на силовото ведомство.

„ Благодарен съм за професионализма и бързината, с която реагират от военното формирование в града постоянно, когато имаме потребност. С подполковник Павлин Илиев в сме непрекъсната връзка. Той и персоналният състав на гарнизона постоянно подхождат отговорно във всяка обстановка “, разяснява Станев.

В срещата взе участие и началникът на гарнизона и пълководец на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев. От страна на гарнизона е оказвано цялостно подпомагане на всички органи на държавната и локална власт при наводнения, пожари, както и в усложнена зимна конюнктура. Няма по какъв начин да не бъде маркирано и, че с присъединяване на военното формирование се организират и голям брой събития, целящи опазването на българските обичаи и насърчаването на младите да изберат военната специалност. Военнослужещите в Русе са част от отбелязването на всеки формален празник в града. От своя страна генерал-майор Дешков и подполковник Илиев бяха безапелационни, че ще продължат да оказват нужното подпомагане по всевъзможен метод.

Генерал-майор Деян Дешков е роден на 25-и ноември 1975 година в Чирпан. Завършил е Националния боен университет „ Васил Левски “ във Велико Търново, а в следствие и Военна академия „ Г.С. Раковски “ в София. Преминал е през всички равнища на йерархията в армията, а също по този начин се е обучавал в Армейски командно-щабен лицей и Военен лицей на Сухопътните войски в Съединени американски щати. Има голям брой задачи зад граница в интервала сред 2004-а и 2011-а година, като е бил пълководец на рота в 4 пехотен батальон в Ирак, а също по този начин и на летище Кандахар. Носител на редица оценки, измежду които и Почетен-награден знак „ България-НАТО “ – II степен от министъра на защитата през 2014 година. От края на предходната година е пълководец на Сухопътни войски.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР