Губернаторът на Аризона издаде заповед, с която забранява на Uber

...
Губернаторът на Аризона издаде заповед, с която забранява на Uber
Коментари Харесай

След трагедията: Аризона забрани тестовете на Uber

Губернаторът на Аризона издаде заповед, с която не разрешава на Uber да тества самоуправляващи се коли по пътищата на щата след гибелта на 49-годишна пешеходка предходната седмица.

Uber се опита да се измъкне от обстановката след съдбовния случай, спирайки своите самостоятелни проби на доста места, само че Аризона реши да има последната дума и непосредствено забрани опитите на компанията на своя територия.

Решението е огромен удар за Uber, защото Аризона бе основен център в тактиката за умни коли. Тук е намират към половината от тези 200 самоуправляващи се автомобила на Uber, както и стотици чиновници на компанията. В своето писмо до Uber губернаторът на щата Дъг Дуси показва, че случаят „повдига доста въпроси за опцията на Uber да продължи тестовете“ в Аризона.

„Това е неуспех без оправдание“, безапелационен е той.

Писмото е диаметрално противоположно на това, което Дуси изпрати в края на 2016 година, с което предложения Uber в щата си.

„Аризона приветства самоуправляващите се коли на Uber с отворени прегръдки и пътища“, написа той тогава, откакто Uber трансферира главната част от интервенциите си от Сан Франциско в Аризона. Причината – Калифорния забрани тестванията на своя територия заради липса на задоволително позволения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР