Губернаторът на Анкара издаде заповед за забрана на публични събития

...
Губернаторът на Анкара издаде заповед за забрана на публични събития
Коментари Харесай

Турция с безпрецедентна забрана

Губернаторът на Анкара издаде заповед за възбрана на обществени събития по паркове, градини и други публични зони за период от 3 месеца. В публикуваното до медиите известие се показва, че в регионалната администрация са постъпили данни за организация на протестни демонстрации против всеобщите уволнения от работа с искане за незабавното завръщане по местата на всички отстранени след опита за прелом от предходната година.

Докладвано е и за подготовка на 24-часови стачки и бдения на разнообразни точки в столицата в поддръжка на продължаващия гладен митинг на университетските преподаватели Нурие Гюлмен и Семих Озакча, които са упрекнати в участие във въоръжена терористична организация, в нарушаване на закона за митингите и демонстрациите, и в терористична агитация. Забраната за всички вероятни обществени събития, включително и концертите навън, се постанова, с цел да се подсигуряват здравето и спокойствието на жителите на Анкара, както и поради вероятни терористични набези, и за запазване на правата и свободите на жителите.

Съобщението съдържа и предизвестие, че по отношение на отказващите да се подчинят на възбраната ще бъдат прилагани незабавни правни дейности. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР