GTC обяви, че двете сгради са само началото, като през

...
GTC обяви, че двете сгради са само началото, като през
Коментари Харесай

Сградите от Advance Business Center на GTC в София вече се захранват със зелена енергия

GTC разгласи, че двете здания са единствено началото, като през идната година останалата част от локалното портфолио също ще стартира да се зарежда с възобновима сила В ESG отчета на GTC за 2021 година се акцентира, че 88% от портфолиото на компанията е екологично сертифицирано, като по този метод се удостоверява нейният ангажимент за резистентност Компанията е първият вложител в офис здания и търговски площи в региона на Централна и Източна Европа, който изготвя ESG отчет
GTC, една от водещите компании за недвижими парцели в Централна и Източна Европа, разгласи, че от септември 2022 година и двете здания на Advance Business Center в София към този момент се зареждат със зелена сила. Инвеститорът е публично сертифициран от Electrohold Trade за потребление на 4000 mWh електрическа сила от 100% възобновими източници. За GTC това е още една стъпка напред към обезпечаването на налична и чиста сила във всички нейни парцели в Европа. Друг стадий от тактиката на GTC за запазване на околната среда е ориентиран към възстановяване на активите на компанията посредством реализиране на най-високите степени на узаконяване на пазара.

„ Подобренията, направени в Advance Business Center I и II, сигурно са единствено началото за нашето българско портфолио. Възобновяемите енергийни източници съставляват бъдещето освен в нашата промишленост, само че и за цялата международна стопанска система и околна среда. Превръщането на всички наши здания в зелени е част от нашата тактика за развиване и напредък. За нас е извънредно значимо да се съобразяваме освен с нашия бизнес, само че и с метода, по който активността ни може да бъде от изгода за околната среда и общностите, в които се намират нашите планове “, сподели Зив Гиги, ръководещ шеф на GTC в България.
-->


Още едно доказателство за уговорката на компанията е нейният годишен ESG отчет, в който се акцентира, че 88% от нейното портфолио е екологично сертифицирано към края на 2021 година GTC e първият вложител в офис здания и търговски площи в региона на Централна и Източна Европа, който изготвя подобен отчет. Достъпната и чиста сила е една от 10-те цели за развиване на бизнеса, включени в него и компанията се концентрира върху внедряването на зелени енергийни източници във всички здания от своето портфолио. Действията във връзка с климата са в основата на тази тактика, което значи, че GTC се концентрира върху даването на безвредни, издръжливи и екологични здания. Тази тенденция стана още по-важна през последните няколко години в светлината на климатичната рецесия и бяха направени нов набор от усъвършенствания във всички планове на компанията. Например – всички нейни парцели в Румъния се зареждат от възобновими източници. Следващата стъпка е обвързвана с останалите здания на GTC в България – Sofia Tower I и II и Mall of Sofia също ще станат зелени през идната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР