Грузинци ли стоят зад убийството на Алексей Петров? Споед източници,

...
Грузинци ли стоят зад убийството на Алексей Петров? Споед източници,
Коментари Харесай

Грузинци ли стоят зад убийството на Алексей Петров?

Грузинци ли стоят зад убийството на Алексей Петров? Споед източници, Министерство на вътрешните работи проверява грузинска формация, търгуващи с оръжие и муниции в страната ни. Двама мъже от някогашната руска република, гравитиращи към мастит предприемач с прозвището Гиа, даже са били привикани на разпит в полицията през предходната есен. Ала защото липсвали директни доказателства, уличаващи ги като съпричастни към изтезанието, са освободени след 4-часов разтовор. Въпреки това Министерство на вътрешните работи е сложило под дискретно наблюдаване групата грузинци.

Твърди се, че в Министерство на вътрешните работи са постъпили оперативни данни, които сочат като реализатори на убийството на Алексей Петров наемници от Грузия

Като гарант на гибелта на предприемача се загатва името на 54-годишния Гиа Хергиани. През 2009 година той беше експулсиран от България дружно със сънародниците си Георги Жордания и Георги Кахиани. Те бяха оповестени за опасност за националната сигурност и постъпили данни в ДАНС, че триото се занимава с трафик на оръжие и бял хероин.

Впоследствие обаче грузинците бяха тихомълком амнистирани и се завърнаха в България. И до ден сегашен развиват хетерогенен бизнес, обвързван с търговия на оръжия, покупко-продажба на първокласни парцели и спедиторски услуги. Неофициално се твърди, че групата към момента има благосъстоятелност и в Търговския център „ Парадайз “ в София, като бизнес ползите на бандата се защитавали от техен съотечественик на име Давид.

Бърза инспекция открива, че измежду притежателите на най-оборотния Търговски център в България до 2017 година е бил грузинският предприемач Давид Кбилианидзе

След това „ Парадайз “ бе добит от южноафрикански фонд, заплатил рекордната сума от 253 млн. евро.

Смята се, че бандата грузинци с „ Ролс-Ройс “, която бе арестувана през януари 2020 година поради подготвян атентат против братята Найденови, е очистила Алексей Петров

Има постъпила оперативна информация в Министерство на вътрешните работи, която гласи, че грузинците Гиа Хергиани и Георги Кахиани са имали трайни бизнес и персонални спорове с Алексей Петров. Те са стартирали още през 2008 година след назначението на Петров като консултант на Петко Сертов в ДАНС. Твърди се, че тогава грузинците са били притискани да правят отстъпка част от контрабандните си канали към пристанището в Поти, Грузия, на лица, посочени от Алексей Петров. Впоследствие някогашният командос е опитал да ги изгони от България и да заграби напълно бизнеса им.

Една от версиите за несполучливия атентат с гранатомети против Алексей Петров беше, че покушението е поръчано от Гиа Хергиани

Групата грузинци, обвинена за убийството на Алексей Петров, е същата, която беше арестувана в средата на януари 2020 година и за която се разбра от изявление на тогавашния министър председател Бойко Борисов.

„ Да похваля Министерство на вътрешните работи за тази интервенция, която направиха. Такива съществени хора гониха, толкоз оръжие. Не бях виждал в лимузина Ролс-Ройс да го атакуван “, разгласи тогава Борисов.

Имената на арестуваните въоръжени до зъби грузинци в лимузина за над 1 млн. лева по този начин и не бяха оповестени публично от Министерство на вътрешните работи

Запознати описват, че става въпрос за мъже от свитата на Гиа Хергиани и колегата му Георги Кахиани. Официално те се водят на работа като чиновници по сигурността към сдружение с лиценз за търговия с оръжия в България.

Тогава версията за задържането на грузинската въоръжена тайфа беше, че те са наети от хазартния необут Васил Божков да унищожават сътрудниците му в „ Ефбет “ – братята Цветомир и Боян Найденови, общоизвестни с прозвището Цеките. Те свидетелстваха в прокуратурата за данъчни измами за стотици милиони левове, осъществявани от лотарийните сдружения на Черепа. Твърди се, че охранители на братя Найденови подали сигнал против грузинците, откакто ги забелязали да се навърта наоколо до жилищната постройка „ Диамант “ в столичния кв. „ Изток “, където пребивавам Цеките.

Твърди се, че панът на наемниците бил да взривят бомба с дрон. След арестите на грузинците и последвалото им освобождение заради липса на доказателства, братя Найденови бронираха прозорците на жилищата си.

Доказателства, директно уличаващи грузинската формация в убийството на Алексей Петров, липсват.  Засега няма съображение обвинените да бъдат задържани. Има обаче постъпили оперативни данни, чиято достоверност се ревизира.

Според тях физическият палач на Петров е грузинец на име Тафик

47-годишният Тафик е снайперист и командос от специфичните грузински елементи „ Омега “. Той е взел участие във Втората чеченска война (1999 – 2009). Твърди се, че обвиненият Тафик е напуснал България през Граничен контролно-пропусквателен пункт. „ Калотина “ на 24 август м.г., броени дни след покушението против Алексей Петров, и от този момент въобще не се е прибирал.

Бившият командос, силов осигурителен необут и консултант в ДАНС Алексей Петров беше премахнат от наемен палач на 16 август м.г. по време на своя планинска разходка на Витоша. Заедно с него беше рехабилитаторката Мирослава Михайлова. Тя също беше ранена в резултат на рикоширал патрон.

Убиецът изчакал появяването на Алексей Петров от скривалище в региона към Драгалевския манастир, край пътеката за лифта „ Бай Кръстьо “

След като предприемачът го подминал, разкрил огън против него. Версията на проверяващите е, че първият изстрел на убиеца попаднал в торса. След като патронът е повалил Петров и е ранил приятелката му Мирослава, килърът се е прицелил от упор в слепоочието на целта си.

Нито един от тримата охранители на Трактора не е видял килъра. Гардовете са били на повече от 50 метра от началника си. Той категорично ги инструктирал да го следват от по-далечно разстояние. И до през днешния ден за следствието остава мистерия маршрутът, по който се е отдръпнал килърът на Алексей Петров. Все отново надвиват версиите, че убиецът е минал или през Владая, или през пернишкото село Кладница, преминавайки през Железница.

Твърде допустимо е килърът да е имал съизвършител

Криминалистите чакат следствието за убийството на Алексей Петров да получи мощен подтик, откакто експерти от ФБР отключат мобилния му телефон. Неотдавна основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев призна, че родните IТ спецове не са способни да преодолеят отбраната на криптираното мобилно устройство.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Още вести четете в категорията Крими&Темида

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР