Грузинската полиция използва сълзотворен газ, водни струи и гумен куршуми,

...
Грузинската полиция използва сълзотворен газ, водни струи и гумен куршуми,
Коментари Харесай

С газ и гумени куршуми полицията разгони протест срещу закон за "чуждестранни агенти" в Грузия

Грузинската полиция употребява сълзотворен газ, водни струи и гумен патрони, с цел да разпръсне хиляди протестиращи във вторник в центъра на Тбилиси, откакто Народното събрание одобри на първо четене проектозакон за " задграничните сътрудници ". Второто четене на плана, наподобяващ на разновидността в Русия, е планувано за четвъртък и съгласно критиците той съставлява властническа смяна, застрашаваща очакванията на Грузия за участие в Европейския съюз.

Президентът на страната Саломе Зурабишвили, която е на посещаване в Съединени американски щати, анулира програмата си и в особено видео послание поддържа протестиращите на бул. " Руставели ". " Обръщам се към всички, които довечера сте там, където и аз нееднократно съм стояла. Днес съм в Ню Йорк и зад мен е Статуята на свободата. Това е знак, че Грузия постоянно се е борила и по тази причина стигнахме д однешния ден. Заставам д овас, тъй като през днешния ден представлявате свободна Грузия ", добави тя и даде обещание, че ще наложи несъгласие, щом решението на Народното събрание стигне до нея.

Законът, подсилен от ръководещата партия " Грузинска фантазия ", ще изисква всички организации и физически лица, получаващи повече от 20% от финансирането си от чужбина, да се записват като " задгранични сътрудници " или ще бъдат изправени пред обилни санкции. Критиците споделят, че това припомня на закона от 2012 година в Русия, който от този момент е допълван и разширяван, с цел да се употребява за угнетяване на несъгласните с режима на Владимир Путин.

 С газ и гумени патрони полицията разгони митинг против закон за
© Reuters

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР