Групата на Демократична България ще гласува депутатите да получват заплатите

...
Групата на Демократична България ще гласува депутатите да получват заплатите
Коментари Харесай

ДБ ще гласува заплатите на депутатите да са по карта, но всеки можел да избира |

Групата на Демократична България ще гласоподава депутатите да получват заплатите си банкова сметка при приемането на парламентарния устав, който се разисква в пленарна зала сега. Вчера краткотрайната парламентарна комисия реши депутати без банкова сметка да получават заплатите си в брой. Депутатът от ДСБ Иван Димитров по време на дебатите съобщи, че няма банкова сметка и няма предпочитание да си открива.

Днес той изясни, че говорел кардинално. “Имаме ли право да задължаваме някого да има банкова сметка ”, попита риторично той. Имам и банкова сметка и работя с банкови сметки, сподели Димитров и изясни, че през вчерашния ден споделил, че няма сметка за потребността на дебата. “Когато се одобряват правила, те би трябвало да важат за всички. Ако вие нямате банкова сметка, по какъв начин ще ви платят заплатата? Ако работодателят не ви заплати заплтатата можете да го съдите ”, сподели Димитров. Той добави, че през вчерашния ден на гласуването, единствено 4 индивида са били “за ”. Димитров добави, че ще получава заплатата си по банков банков път, “разбира се ”.

Димитров призна, че има огромен заем, само че отхвърли това да има връзка с мнението му в комисия. “Как се обслужва заема е персонален въпрос на всеки от нас ”, сподели той. От декларацията на Димитров пред КПКОНПИ се вижда, че той дължи 432 436 лева към колекторската компания " Колект Б ”. Според декларацията му от предходния парламент същият заем е бил към “Юробанк ”, а настрана е заявил и обвързване от 4500 лева за прехрана.

“Юробанк ” беше добита от “Пощенска банка ”, а банката продаде пакет от неприятни вземания вземания с 434 млн. евро номинал на " С.Г. груп ", каквото е остарялото име на " Колект Б ”. Фирмата е една от получилите големи необезпечени заеми от ББР.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР