Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва

...
Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва
Коментари Харесай

Намериха решение: Главчев и Радев отиват на на срещата на върха на НАТО във Вашингтон

Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев ще взе участие в идната Среща на върха на НАТО, която ще се организира в интервала от 09.07.2024 до 11.07.2024 година във Вашингтон. В срещата ще взе участие също президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев.

Това оповестиха от държавната пресслужба в петък. Срокът на процедурите за вписване на националните делегации във форума изтича през днешния ден, 21 юни.

Форумът е най-високото равнище на взимане на решения в Алианса и ще означи 75’та годишнина на Северноатлантическия контракт подписан точно във Вашингтон, Съединени американски щати. Решенията, които ще бъдат взети на срещата във Вашингтон, допускат осъществяване на дълготрайни задължения от съдружниците, с необикновен акцент към вложенията в защитата на всяка страна-член на НАТО и дълготрайната поддръжка за Украйна и финансовото й застраховане.

Председателският съвет в Народното събрание през днешния ден също разиска въпроси. Темата кой от двамата първи мъже да замине за Вашингтон бе коментирана от политическите водачи по-рано. Тя обаче не влезе в дневния ред на Народното събрание.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР