Групата, която взриви банкомата в Сапарева баня, е заподозряна за

...
Групата, която взриви банкомата в Сапарева баня, е заподозряна за
Коментари Харесай

Групата, която взриви банкомата в Сапарева баня, е заподозряна за повече от 4 подобни нападения в цялата страна

Групата, която взриви банкомата в Сапарева баня, е обвинена за повече от 4 такива набези в цялата страна. Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов за Нова телевизия. По думите му към този момент има данни, че в нея вземат участие четиримата мъже, чиито фотоси са публикувани в медийното пространство.
" Към момента към момента няма резултат във връзка с трите търсени лица, само че интервенцията продължава. От през вчерашния ден като обвинено е привлечено лицето, което беше арестувано като помощник. Нямаме публични данни дали лицата са още в България, само че те не са напускали страната по публични пътища. За нас е значимо, че самоличността им е ясна, а фактът, че знаят, че ги търсям и не се демонстрират, издава, че по някакъв метод са обезпокоени и имат съпричастност към закононарушенията, в които ги упрекваме ", сподели още той и изясни, че предвид на закононарушенията, които правят, се счита, че тези хора са рискови.
" За всеки, който по някакъв метод подкрепя на причинител на закононарушението или пречи на правораздаването, има планувано наказването. И казусът с единия арестуван е към този момент подобен ", добави Маринов и посочи, че в Германия за 2015 година са регистрирани 157 такива взривявания, през 2016 година – 318, като и при тях е трябвало много време да бъдат арестувани тези лица, тъй че и тук би трябвало време, с цел да могат службите да се ориентират и да заловен следите на тези причинители.
" Много са значими първичните дейности. Имахме обстановка, в която те се бяха укрили в огромен горски масив. За нас е значимо, че задържахме автомобила с всички материални доказателства в него, на които са назначени експертизи, както и да хванем пътя на отдръпване, с цел да съберем спомагателни доказателства. А акцията реализира това нещо. Бяхме длъжни, несъмнено, да заградим периметъра и в случай че са там, да ги хванем. Това бяха първични дейности и считам, че сътрудниците се оправиха отлично, изключително като се има поради, че там работеха няколко разнообразни звена на Министерство на вътрешните работи ", изясни Маринов и посочи, че съгласно него причинителите са имали шанс, тъй като колата им не се е развалила на автомагистралата, а в резултат на техните дейности - със скок в бездна, който е саможертвен акт.
" Не считам, че са изпуснати и просто е въпрос на време да бъдат хванати. И колкото по-рано, толкоз по-добре е за тях, тъй като не знаят в каква обстановка могат да попаднат ", сподели той.
Маринов посочи, че способът за взривяване на банкомати не е от тази година. „ В момента е изработен разбор на дейния незаконен контингент и имаме фокус върху други лица, които вероятно се занимават с тази активност. Но не считам, че те са единствените. Начинът, по който се прави закононарушението, е общоопасен. Надявам се да имаме триумф и в случай че е останала такава група, тя да бъде осветена и арестувана “, разяснява той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР