Групата компании "Либхер" (Liebherr) откри завод за бетоновози в Пловдив

...
Групата компании "Либхер" (Liebherr) откри завод за бетоновози в Пловдив
Коментари Харесай

Германски концерн пусна голяма инвестиция у нас, откри 120 работни места

Групата компании "Либхер " (Liebherr) откри цех за бетоновози в Пловдив - "Либхер - Конкрийт Технолоджи Марица ". Това е третата поредна инвестиция на компанията в района.

Заводът е оборудван с най-новите индустриални машини, с цел да отговорим на възходящото търсене в Европа на бетонобъркачки, съобщи в приветствието си във връзка събитието Филип Либхер, един от внуците на Ханс Либхер, основал компанията през 1949 година.



По думите му тази локация ще им разреши да създават по-ефективно за клиентите си в Източна Европа. Тук ще се прави авансово сглобяване на съставни елементи за "Либхер " в Германия и за клиентите ни по целия свят, добави Либхер. Групата "Либхер " е с световно наличие - с над 140 компании в над 50 страни в света. Въпреки това оставаме 100 % фамилен бизнес, сподели Либхер и добави, че това им разрешава да взимат решения за развиването, продуктите и финансите бързо и самостоятелно. През предходната година компанията е вложила над 700 милиона евро в индустриални обекти и дистрибуция.

Компанията навлиза на българския пазар през 1999 година, като отваря в пловдивското село Радиново индустриална база за висококачествени хладилници и фризери. От 2004 година също в Радиново стартира да създава отоплителни, вентилационни и климатични системи за приложение в железопътния превоз. В новия цех годишно ще се създават 2000 детайла и авансово инсталирани възли, както и 500 напълно подготвени бетоновози, оповестиха от компанията. Той е ситуиран върху терен от 37 000 кв. м, като застроената индустриална и складова повърхност е 12 000 кв. м. Инвестицията е над 17 милиона евро. Предприятието към този момент работи и са назначени 120 души - заварчици, механици, електромеханици, бояджии, складови служащи. Средната работна заплата е в горния сегмент за района и според системата за възнаграждение в концерна "Либхер ". Планира се да се наемат още индустриални инженери и инженер-конструктори.



Според годишното изследване на Германо-българската промишлена палата за мненията на компании, вложили в България, над 90 на 100 от интервюираните са удовлетворени от инвестицията си и ще го създадат още веднъж. Това сподели посланикът на Германия у нас Кристоф Айххорн. Това, по думите му, е невероятна цифра, "в други страни евентуално е по-ниска ".



Тъй като присъствате в България повече от 20 години, вие сте потвърдили добавената стойност към локалната стопанска система, сподели шефът на Българската организация за вложения Богдан Богданов. Той връчи на Филип Либхер почетна грамота за следващата инвестиция в България от името на министъра на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

"Либхер " към този момент е една от най-големите компании в страната, един от най-големите работодатели с над 2500 служащи, сподели в приветствието си Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив по "Oбразование, бизнес развиване и европейски политики ". По думите му триумфът и смяната в града се дължат на българските и задгранични бизнесмени, които са в него.



На формалното разкриване на завода участваха регионалният шеф на Пловдив Йордан Иванов, Мариана Чолакова, почетен консул на Федерална република Германия в България, чиновници на компанията, представители на локалната и държавната власт.

Германската фирмена група "Либхер " развива активност в голям брой области - от земекопна и строителна техника, минно дело и разнообразни типове кранове, през системи за автоматизация, транспортна, авиационна и галактическа техника и съставни елементи, до разработка и произвеждане на домашен и професионални охладителни уреди.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР