Група високопоставени служители на правосъдието в САЩ заведоха съдебни дела

...
Група високопоставени служители на правосъдието в САЩ заведоха съдебни дела
Коментари Харесай

САЩ съдят Google за следене без разрешение от потребителите

Група високопоставени чиновници на правораздаването в Съединени американски щати заведоха правосъдни каузи против Гугъл. Тезата им е, че компанията наблюдава и печели от данните за местоположението на потребителите, макар че кара потребителите да мислят, че могат да защитят поверителността си когато и да е.

Гугъл построява подробни профили и продава мощно ориентирана реклама с данни, събрани от милиарди консуматори – като местоположението е основна част от информацията, настояват правосъдните искове, които се стремят да блокират хипотетичните практики.
Русия наложи рекордни санкции на Meta и Гугъл
Московският Върховен съд наложи санкция в най-малък размер на 5% от годишния оборот на американските компании Meta и Гугъл. Това става я...
Прочети повече
„ Гугъл неправилно накара потребителите да имат вяра, че смяната на техните сметки и настройки на устройството ще разреши на клиентите да защитят поверителността си “, сподели Карл Расин, основният прокурор в столицата на нацията Вашингтон.

Тези каузи са най-новите правни закани против Гугъл и други огромни софтуерни колоси в Съединени американски щати, които от дълго време са изправени пред следствия и правосъдни каузи, само че липсват нови национални закони, които да контролират бизнеса им.

Главните прокурори - висшите правоприлагащи органи и правни съветници на щатите - от Индиана, Вашингтон и Тексас трябваше да заведат каузи със същите обвинявания против софтуерния исполин. Гугъл съобщи, че изказванията на формалните лица са неточни и се основават на остарели изказвания за настройките му.

От 2014 до най-малко 2019 година Гугъл твърди, че потребителите могат да изключат настройката си „ История на местоположенията “ и „ местата, които посещавате, към този момент не се съхраняват “.
Краят на офиса се отсрочва: Гугъл закупи постройка в Лондон за 1 милиарда $
Технологичният колос Гугъл похарчи 1 милиарда $ за придобиването на постройка в централен Лондон, която до момента използваше чартърен, съ...
Прочети повече
Още от UNLIMITED TECH GUIDE:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР