Група учени от Китай и Австралия откриха у прилепи коронавируса

...
Група учени от Китай и Австралия откриха у прилепи коронавируса
Коментари Харесай

Откриха доказателство за естествения произход на SARS-CoV-2

Група учени от Китай и Австралия откриха у прилепи ковид RmYN02, който наподобява по структурните си свойства на ковид SARS-CoV-2, заяви в. " Саут Чайна Морнинг пост ", представен от Българска телеграфна агенция. Това е доказателство за естествения генезис на новия ковид, който провокира пандемия.

Образци от RmYN02 са събрани в югозападната китайска провинция Юнан сред май и октомври предходната година. В структурата му са открити патогенни детайли, сходни с аминокиселините в SARS-CoV-2. Преди това учените смятаха тези аминокиселини за необикновени, показва изданието.

" Резултатите от проучванията ни приказват, че тези аминокиселинни съставки, които преди изглеждаха много нетипични, могат да зародят по натурален път в бетакоронавирусите ", отбелязва проф. Шъ Вейфън от Първия медицински университет в Шандун.

" Това дава съществени доказателства против хипотезата за лабораторния генезис на новия ковид SARS-CoV-2 ", прибавя той.

Западни медии и политици, измежду които и държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, показаха отзиви, че коронавирусът се е популяризирал по света след изпускането му от лаборатория в  Китай.

Изследването е оповестено в Current Biology.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР