Група турски учени са идентифицирали четири редки вируса в Турция,

...
Група турски учени са идентифицирали четири редки вируса в Турция,
Коментари Харесай

Учени идентифицираха 4 смъртоносни редки вируса в Турция

Група турски учени са разпознали четири редки вируса в Турция, които предизвикват хеморагична тресчица и водят до гибел заради бъбречна непълнота, заяви „ Сабах “.
Екип от катедрата по биология на университета „ Бюлент Есевит “, управителен от професор Мехмет Али Йоктем от катедрата по здравна вирусология на университета „ Докуз Ейлюл “, е провел изследвания за типове хантавирус, които се развиват при гризачи и дребни бозайници в Турция, и четири съответни подвида, които могат да причинят човешки болести.
Новоидентифицираните редки вируси, които могат да бъдат предадени на хората от гризачи, са кръстени на провинциите или градовете, в които са били открити, а точно: „ Dobrava Hantavirus İğneada “, „ Dobrava Hantavirus Giresun “, „ Puumala Hantavirus Bartın “ и " Tuula Hantavirus Palandöken ".
" Тази група смъртоносни вируси към този момент е известна в света ", сподели Йоктем и добави, че те са съумели да разпознават подвидове, открити в Турция.
„ Ние сме първите, които споделяме със света произхода на този вирус “, отбелязва Йоктем.
Заявявайки, че вирусът не вреди на гризачите, Йоктем оповестява, че това заболяване, пренасяно по въздух, се предава на хората посредством дишане, като по този метод " инфекцията може да бъде предотвратена просто като се употребява маска в региони, където могат да бъдат открити гризачи ".
Въпреки че няма прочут лек за вируса, Йоктем акцентира, че " в случай че бъде диагностициран рано, пациентът може да бъде непокътнат жив с поддържаща терапия, до момента в който имунната система не бъде изчистена от вируса " и в последна сметка да бъде избавен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР