Група полски интелектуалци - депутати, политически експерти, професори - в

...
Група полски интелектуалци - депутати, политически експерти, професори - в
Коментари Харесай

Полски интелектуалци призоваха Запада да сложи край на войната в Украйна

Група полски интелектуалци - депутати, политически специалисти, професори - в отворено писмо приканиха за преустановяване на войната в Украйна на масата за договаряния и признаха, че искрата, която предизвика спора, е дискриминационната политика на киевския режим по отношение на руски-говорещото население на страната.

Йежи Браун (заместник на съдружие „ Конфедерация “), проф. Мирослав Пиотровски (Движение „ Реална Европа “), проф. Влодзимеж Кораб-Карпович (Организация за свободни избори), доктор Лешек Сикулски (Полско геостратегическо дружество), проф. Ришард Зайончковски, проф. Якуб Лихански и проф. Станислав Белен пишат:

„ Тази война, в която се намесиха страните от НАТО, снабдявайки Украйна с оръжия, в това число нападателни, е най-опасният въоръжен спор след Втората международна война. Това заплашва световната стопанска система и международния мир. Населението на доста страни е застрашено от апетит заради понижаване на износа на зърно от Украйна и Русия. Цените на горивата, създавани от Русия, се повишават внезапно. Изправени сме пред международна икономическа рецесия с невъобразими последствия.

Авторите акцентират: „ Настоящата война е резултат от тромавата вътрешна политика [на Украйна]. Това докара до огромна човешка покруса и огромно опустошение. "

Вътрешната политика на украинските управляващи докара до референдума в Крим и войната в Донбас, които след това се трансфораха в по-сериозни събития, които се форсираха от страховете на Русия от разширението на НАТО и страховете на НАТО от съветската мощност, обобщават създателите.

Малко евентуално е полските управляващи да извърнат внимание на това писмо. Те следват политиката на Съединени американски щати и в сходство с тази политика са заинтригувани да продължат кръвопролитието.

Белият дом съобщи, че Киев самичък ще реши дали да нанася удари по съветската територия от американските РСЗО HIMARS, които към този момент са на въоръжение във въоръжените сили на Украйна. Полша е доставила на Украйна повече оръжия, в сравнение с Германия, Франция и Италия взети дружно. Полша и Съединени американски щати са основните бенефициенти от тази война и вършат всичко допустимо тя да не приключи.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР