Група от австралийски олимпийски атлети бяха изправени пред 28-дневна карантина

...
Група от австралийски олимпийски атлети бяха изправени пред 28-дневна карантина
Коментари Харесай

Австралийски олимпийци под 28-дневна карантина при завръщането си

Група от австралийски олимпийски спортисти бяха изправени пред 28-дневна карантина при завръщането си от Токио.

Всички задгранични пътуващи, в това число отборът на Австралия, наброяващ 500 души, би трябвало да прекарат 14 дни под самоизолация в хотел или специфичен лагер при идване в страната под прецизното съблюдаване на коронавирусни ограничения. Но някои ще бъдат подложени на двойно повече, откакто държавното управление на Южна Австралия реши, че тези, които не могат да си разрешат директни полети до Аделаида от Токио би трябвало да са под карантина още две седмици, когато дойдат в щата. 56 са спортистите, завръщащи се в Южна Австралия, като 16 от тях към този момент се карантинират в Сидни, който сега е в локдаун в опит да овладее разпространяването на новия Делта вид на вируса.

Президентът на Австралийския олимпийски комитет Мат Керъл съобщи, че решението е в контраст с рекомендациите на Австралийския институт по спорт (АИС) за психическото здраве на спортистите. „ Докато други страни честват завръщането на техните спортисти, ние се отнасяме с нашите по допустимо най-жестокия и неправдив метод. Те са осъдени за това, че гордо представляваха страната ни на Олимпийските игри “, сподели той.

Целият австралийски тим, който завоюва 17 златни и общо 46 медала в Токио, е изцяло имунизиран и е бил тестван за ковид съвсем всекидневно в Япония. Керъл добави, че това ги е направило „ извънредно нискорискови “, само че все пак молбата да бъдат изключение от спомагателните 14 дни е била отхвърлена.

Главният доктор на АИС Дейвид Хюз дефинира решението като „ извънредно неверно “. „ Да има лица под карантина за толкоз дълъг интервал от време според мен е голословно и не може да бъде подкрепено от научна позиция. То съставлява забележителен риск за физическото и психическото здраве на въпросните лица “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР