Група Любе“ - емблематичното име на руската музикална сцена и

...
Група Любе“ - емблематичното име на руската музикална сцена и
Коментари Харесай

„Любе“ пеят за юбилея си у нас

Група „ Любе “ - емблематичното име на съветската музикална сцена и любимци в България – ще възпламени публиката през декември във Варна, Пловдив и София. На концертите, отдадени на 30 години от основаването на именитата групировка, пред българската аудитория ще звучат както най-големите си шлагери “Комбат ”, “Солдат ”, “Там за туманами ”, “Песня о звёздах ”, “Позови меня безшумно по имени ”, по този начин и нови песни. 

Музикантите от „ Любе “ са измежду най-популярните лица на съветската просвета по целия свят. Техните части, в които хармонично смесват рок, поп, фолклор и военни маршове, са обичани на няколко генерации. Фронтменът на шесторката Николай Расторгуев е и национален актьор на Русия. Създател на „ Любе “ е продуцентът и композитор Игор Матвиенко. През 1987-1988-а той написа дебютните песни по стихове на Александър Шаганов и Михаил Андреев. Пак оттогава като непрекъснат водач на групата се изявява Расторгуев и на него принадлежи концепцията за името на групата, което е обвързвано с известното в тези години младежко придвижване - либерци. В началото на 1989-а “Любе “ записва „ Либерци “ и „ Батька Махно “. Същата година стартират първите им турнета дружно с „ Коледни срещи “ и Алла Пугачова. По съвет на Алла Борисовна при осъществяване на песента „ Горе вдясно “ Расторгуев носи военна куртка, която се трансформира в негова запазена марка през идващите години.  „ Любе “ има издадени 16 студийни албума и концерти в целия свят. През последните три десетилетия групата заема челни позиции в съветските музикални класации  с незабравимите си шлагери, навяващи носталгия - способни да ухилен и разплачат всеки почитател. Между най-големите фенове на „ Любе “ е и президентът на Русия Владимир Путин.

Концертите у нас са на 5 декември във Варна, на 6 декември в Пловдив, на 7 декември в НДК, оповестяват уредниците от Degris events. Деца до 7-годишна възраст се позволяват без билет и право на настрана място. Учтиво молим родителите/придружителите/ да носят копие на акта за раждане на детето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР