Група ловци от Италия отстреляха за 6 дни близо 400

...
Група ловци от Италия отстреляха за 6 дни близо 400
Коментари Харесай

Ловци от Италия отстреляха 396 пъдпъдъка в Берковско

Група ловци от Италия отстреляха за 6 дни близо 400 пъдпъдъка в полетата под връх Ком.
С парите, платени за ловния туризъм, Ловно-рибарското съдружие в Берковица ще закупи и разсели в региона си 80 двойки яребици, заяви ръководителят на сдружението Стоян Ангелов.
Четиримата стрелците от Ботуша пристигнали в предбалканския град в края на предходната седмица и поели с 9 те си кучета от породите пойнтер, курцхаар и епаньол бретон из ливадите и стърнищата край селата Бистрилица, Боровци и Замфирово. Водени от ръководителя на сдружението и въоръжени с полуавтоматични пушки, италианците – фермери и предприемачи от град Бари, отстреляли 396 пъдпъдъка. Чужденците имали и голям шанс и попаднали на откъс пъдпъдъци, които съвсем замрежили небето. Като най-точен стрелец се показал 73-годишният Мартино Албанезе. При един от излетите италиански ловджия изгубил чанта с документите и пари. Те обаче били открити от локален млад ловджия, който му ги предал и изрично отказал заплащане.
„ Ловните излети бяха доста сполучливи – най-вече рано призори… Гостите останаха доста удовлетворени както от триумфа си, по този начин и от гостоприемството и помощта на локалните ловци. Най им харесаха природата и изобилието от дивеч и обявиха лов и за следващата година. Планират да дойдат и през есента – на фазан и яребица”, показа Стоян Ангелов.
За шестте ловни дни туристите с пушки са заплатили към 1800 евро, с които Берковското съдружие ще закупи и пусне в природата 160 яребици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР