Група евродепутати от Италия поиска от Европейската комисия да изясни

...
Група евродепутати от Италия поиска от Европейската комисия да изясни
Коментари Харесай

В ЕП поставиха въпроса за връзката на енергийната криза в Европа със «Зеления курс»

Група евродепутати от Италия изиска от Европейската комисия да обясни дали енергийната рецесия в Европейски Съюз е обвързвана със тактиката за преход към нисковъглеродна стопанска система. RT се срещна с настояването на парламентаристите.

„ Бихме желали да помолим Комисията да изясни дали вижда причинно-следствена връзка сред енергийната рецесия и използването на тактиката на Европейски Съюз за Зелената договорка “, се споделя в настояването.

Стратегията на Зелената договорка, призната от Европейския съюз през 2019 година, има за цел да реализира въглероден индиферентност до 2050 година

Евродепутатите обаче обърнаха вниманието на Европейска комисия към непредсказуемостта на възобновимите енергийни източници. Така, по техните думи, през 2021 година е регистриран спад в производството на вятърна сила, което, от своя страна е домело до по-активно прилагане на газовите складове, което е довело до по-високо от предстоящото търсене на газ.

В същото време политиците показаха мнение, че скокът в цените на електрическата енергия в Европа може да бъде породен и от намаляването на доставките от Руската федерация, макар че съветската страна неведнъж е подчертавала, че извършва напълно отговорностите си, а в някои посоки даже съществено е надвишила контрактните съглашения.

По мнението на създателите на питането, нарастването на разноските за произвеждане на електрическа енергия може да докара до спирания на трансграничните енергийни потоци през идващите месеци и вследствие на това до спиране на електрозахранването в редица райони на Европейски Съюз.

През октомври 2021 година евродепутати от България нарекоха " икономическо самоубийство " проекта на Европейската комисия за понижаване на излъчванията на парниковите газове до 2030 година

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР