Група експерти от Google, Microsoft, Масачузетския технологичен институт, Нюйоркския университет,

...
Група експерти от Google, Microsoft, Масачузетския технологичен институт, Нюйоркския университет,
Коментари Харесай

Специалисти срещу намерението на Вашингтон да използва изкуствен интелект за влизащите в САЩ

Група специалисти от Гугъл, Microsoft, Масачузетския софтуерен институт, Нюйоркския университет, Станфорд, Spotify и AI Now излязоха с зов към Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати да премислят решението си да употребяват автоматизиран програмен продукт и машинно образование за асортимент на имигрантите и хората, които желаят посетят Съединени американски щати, предава nextgov.com.

Плановете на Вашингтон плануват потреблението на софтуерна платформа, която ще преглежда изявленията в обществените мрежи и Интернет на даден човек, с цел да дефинира дали той ще може да е „ член на обществото с позитивен принос за него “ или съставлява заплаха за сигурността на Съединени американски щати. Решението за реализирането на този тип мониторинг, наименуван също „ рисков асортимент “ (extreme vetting) беше подписано от американския президент Доналд Тръмп през юни. Според 54-мата специалисти, подписали се под декларацията, въпросните планове не биха могли да бъдат избрани от машинното образование или някакъв тип автоматизиран метод, наличен ни през днешния ден. „ Поради това, че тези характерности мъчно биха могли да бъдат избрани (ако изобщо е възможно) и измерени, всеки един логаритъм ще се нуждае от „ опосредствени белези “, които по-лесно могат да бъдат следени, само че могат да нямат връзка или тя да е оскъдна във връзка с въпросните характерности “, пишат експертите. Въпросните белези, като да речем, дали въпросният човек има естествена работа или заплатата, която получава, могат да бъдат счетени за потребни за обществото, което може да докара обаче до това огромен брой по-бедни хора да не могат да влязат в Съединени американски щати.

The Intercept прави забавна забележка във връзка с въпросната декларация. От листата с подписалите се отсъстват имената на представители на IBM, компанията, която основава софтуерът, с който ще се реализира въпросния мониторинг.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР