Група български роми в италианския град Мондрагоне, северно от Неапол,

...
Група български роми в италианския град Мондрагоне, северно от Неапол,
Коментари Харесай

Пратиха армия срещу протестиращи български роми край Неапол

Група български роми в италианския град Мондрагоне, северно от Неапол, се разпалва против наложената им от 22 юни изолираност поради скока броя на инфектирани с ковид, заяви организация АНСА. Те излязоха отвън така наречен „ алена зона “ в региона, което докара до повишаване на напрежението, само че силите на реда съумяха да върнат назад нашенците.

49 станаха позитивните проби в огнището в жилищния комплекс в Монградоне, прочут като „ Палаци екс Чирио “, където 4 от 5-те блока се населяват от български жители, най-вече роми. Заразените се транспортират в клиниката Covid Hospital, където 19 души към този момент са възобновени от инфекцията.

Властите допускат, че някои от инфектираните български селскостопански служащи са се покрили, с цел да не изгубят работата си.

Президентът на района Кампания Винченцо де Лука удостовери за армейските елементи: „ Тази заран имах среща с министъра на вътрешните работи Лучана Ламорджезе по отношение на „ алената зона “ в Мондрагоне. Поисках незабавно да се изпратят стотина души от силите на реда, с цел да подсигуряват строгия надзор в региона. Министърът разгласи за изпращането на армейски контингент “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР