Грозят го до 15 години затворОпределението на Окръжен съд –

...
Грозят го до 15 години затворОпределението на Окръжен съд –
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста дрогирания шофьор, предизвикал смъртта на мъж край хижа „Приста“

Грозят го до 15 години затвор

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с М. Ш., бе доказано от Апелативния съд и влезе в законна мощ. Мъжът е бил притеглен в качеството на обвинен за това, че на 17.02.2023 година при ръководство на „ Фолксваген Пасат “ нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност предизвикал гибелта на Н. К., като действието е осъществено след приложимост на метамфитамин.

Според въззивните магистрати, Окръжен съд – Русе вярно е приел за открито, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, за което е бил притеглен към наказателна отговорност. За такова действие законът планува наказване отнемане от независимост от 3 до 15 години, допълниха от съда в Русе.

Законосъобразен е бил изводът на първоинстанционния съд, че е налице действителна заплаха М. Ш. да се укрие, поради тежестта на плануванаъа глоба в комбиниране с събитието, че семейно-социалния му статус не разкрива задължения и уседналост на адреса, на който живее. И тричленният правосъден състав също е счел, че на този стадий от производството мярка задържане под стража е само допустима, заради което е удостоверил определението на Окръжен съд – Русе и то към този момент е в законна мощ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР