Гросмайстор Иван Чепаринов отпадна в третия кръг на Световната купа

...
Гросмайстор Иван Чепаринов отпадна в третия кръг на Световната купа
Коментари Харесай

Иван Чепаринов отпадна от Световната купа по шахмат в Баку

Гросмайстор Иван Чепаринов отпадна в третия кръг на Световната купа по шахмат за мъже, която се организира в столицата на Азербайджан - Баку.

36-годишният българин отстъпи с 1,5:2,5 точки на носителя на трофея от последното издание на конкуренцията Ян-Кжищоф Дуда.

Българинът и полякът приключиха в двете партии по типичен шахмат в събота и неделя и по този начин през днешния ден спечелилият трябваше да бъде избран в тайбрек.

Двамата още веднъж приключиха наедно в първата партия за деня, само че във втората 25-годишният Дуда стигна до успеха с белите фигури на 61-ия ход и продължава напред.

Участието си на шампионата в Баку въпреки всичко пък продължава другият ни представител Нургюл Салимова. 20-годишната шахматистка ще играе на осминафиналите при дамите против индонезийката Медина Варда Аулия, а първата партия сред двете е на 9 август (сряда).

В Баку при мъжете вземат участие 206 шахматисти от целия свят, които ще си разпределят награден фонд от 1 834 000 щатски $. При дамите участничките са 103 и ще си поделят 676 250 $.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР