Гриша Ганчев не само спаси и възроди ЦСКА, но върна

...
Гриша Ганчев не само спаси и възроди ЦСКА, но върна
Коментари Харесай

Гриша Ганчев връща европейските традиции на ЦСКА

Гриша Ганчев освен избави и възроди ЦСКА, само че върна тима на картата на Европа - там, където " армейците " записаха името на клуба със златни букви през годините.

Справка на ТОПСПОРТ демонстрира, че от началото на XXI век ЦСКА е изиграл 110 мача в евротурнирите. 40 от тях са под управлението на предприемача. Това е повече от 1/3, което е доста достижение. Победите са 18, измежду които 3 след осъществяване на дузпи.
 Снимка 498768
Източник:

ЦСКА записа още върхове в Европа при Ганчев. През сезон 2021/2022 изигра 12 мача. Нещо, което не се беше случвало в никакъв случай в историята. Пет пъти " алените " откриха място в групова фаза на евротурнири - по два пъти при Гриша Ганчев и " Титан ", един път при Васил Божков. Но при Ганчев завоюваха най-вече точки там - 5 през сезон 2020/2021, когато ЦСКА победи Рома с 3:1 в София, направи 0:0 в Рим и още едно 0:0 с Клуж в Румъния.

ЦСКА в профил цели 12 тима в Европа освен това управление - Осиек на два пъти, Рига, Адмира, Титоград, Сиренс, БАТЕ, Б-36, Базел, Лиепая, Пилзен, Македония ГП и Сейнт Патрикс.

ЦСКА записа най-голямата си победа в евротурнирите през XXI век при сегашните си притежатели - по 4:0 против Титоград и Македония ГП.
 Снимка 584656
Източник:

Трима футболисти, привлечени в ЦСКА от Ганчеви, записаха имената си в историята на клуба като чужденци с най-вече голове за тима в Европа - Тиаго, Али Соу и Греъм Кери с по 5 попадения.

ЦСКА играе най-малко 6 мача в Европа при този притежател. За съпоставяне - в предните 3 участия в евротурнирите преди Ганчев, " армейците " отпаднаха още от първия си противник там и записаха по 2 срещи на акция.

Всичко това приказва с обстоятелства единствено едно - Гриша Ганчев връща европейските обичаи на ЦСКА.
 От ЦСКА поканили на прием митове, които работят във ФК ЦСКА 1948, те отказали
От ЦСКА поканили на прием митове, които работят във ФК ЦСКА 1948, те отказали

Ето кои ще участват
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР