Грипната ваканция за училищата на територията на община Враца ще

...
Грипната ваканция за училищата на територията на община Враца ще
Коментари Харесай

От последните минути! Удължават грипната ваканция във Враца до 13 март включително

Грипната почивка за учебните заведения на територията на община Враца ще бъде удължена до 13 март /петък/ в това число. От през днешния ден стартира и тестването на отдалечената система за образование на учениците от I до XII клас, която да бъде въведена единствено при нужда. Това стана ясно след провелото се съвещание на Общинския действен щаб за битка с остри респираторни болести и Коронавирус.
Сред взетите превантивни ограничения е и решението за още по-стриктно дезинфекциране на пространства и площи в ясли и детски градини в общината. Същевременно от началото на месеца бе въведен и непоколебим утринен филтър, включващ премерване на телесна температура и недопускане скупчването на доста хора на едно място. Местната администрация е осигурила отдалечени термометри във всяко детско и образователно заведение във Враца.
Общинският щаб взе решение да се проведат диалози с общопрактикуващите лекари, взаимно с РЗИ – Враца, с цел да бъдат поети съответни задължения към здравно неосигурените лица в обитаемоте места на общината, които се връщат от задгранични страни.
Успоредно с това, здравният посредник на локалната администрация стартира провеждането на регулярни срещи с лица от малцинствени групи, в границите на които ще се коментират методите за предварителна защита на остри респираторни болести и заразяване с Коронавирус.
До края на деня ще бъдат публикувани спомагателни осведомителни и интерактивни материали в публични здания, кметства на обитаеми места, пенсионерски клубове, обществени услуги на Община Враца, с съответни рекомендации към жителите.
На съвещанието на щаба стана ясно, че за екипите на Център за незабавната здравна помощ са обезпечени 100 профилирани защитни дрехи, а всички общински здравни заведения и кабинети са снабдени с нужните защитни маски и дезинфектанти.
От локалния действен щаб поучават жителите за спомагателна персонална хигиена и стерилизация, както и да съблюдават рекомендациите на способените институции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР