Григор Григоров, шофьорът на автобуса, който се преобърна в дере

...
Григор Григоров, шофьорът на автобуса, който се преобърна в дере
Коментари Харесай

Виновен ли е за катастрофата Григор Григоров?

Григор Григоров, водачът на рейса, който се прекатурна в дере край Своге, към момента не може да си спомни какво е станало сега на злополуката. За момента единствените данни за скоростта, с която се е движил рейса преди случая, са от тахографа.

Записващото устройство може да бъде употребявано като удостоверение за скоростта, само че би трябвало да има спомагателни данни като информация за спирачен път или посредством проучване на деформации по транспортното средство, разяснява юристът на Григоров Христо Ботев в студиото на „ Здравей, България”. Причината е, че тахографът може да покаже скоростта в избрани стадии на пътуването, само че не и в точния миг преди удара. Водачът на рейса към този момент съобщи, че в случай че е отговорен, ще понесе отговорност за държанието си на пътя, само че аз ще упорствам за всеобхватно следствие и в случай че има и други отговорни, те също да понесат отговорността, добави юристът.

Ботев дава образец с злополука на тежкотоварен автомобил на същото място през април, когато мантинелата е паднала и не е била възобновена. Ако предпазващото заграждение беше качествено и крепко, щеше ли да настъпи тази покруса, попита Христо Ботев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР