Григор Димитров успя да се класира за осминафиналите на турнира

...
Григор Димитров успя да се класира за осминафиналите на турнира
Коментари Харесай

Браво! Гришо отива на осминафинал в Барселона

Григор Димитров съумя да се класира за осминафиналите на шампионата по тенис в Барселона след двудневна борба с Федерико Кория. Хасковлията се наложи над аржентинеца с 4:6, 6:3, 6:4 и чака спечелилия от срещата сред Стефанос Циципас и Иля Ивашка, съобщава Gong.bg.  В доиграването през днешния ден изискванията бяха доста тежки, като с изключение на дъжд, имаше и мощен вятър.

Григор стартира с отличен сервис, само че по-късно Кория дръпна с 30:15. Отлична игра на българина докара до гейм-бол в негова изгода, само че неточност от форхенд докара до 40:40. Григор откри линията с предната страна на ракетата и си заслужи предимство, след което с още един форхенд свърши работата за авантаж, а аржентинецът избяга от бекхенда си и прати топката в мрежата в идната замяна - 5:3.

Аржентинецът подаваше, с цел да остане в срещата. Гришо поведе с 30:15. Кория обаче усъвършенства играта си, а се възползва и от неточност на Григор, с цел да стигне до 4:5. 

Двамата размениха по една точка в десетия гейм. Последва дълго разиграване, при което Кория прати топката в навън за 30:15. Непредизвикана неточност от бекхенд на Димитров обаче направи 30:30, само че с бекхенд по правата хасковлията стигна до мачбол. С отлична офанзива сервис-мрежа Димитров стигна до успеха. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР