Григор Димитров ще има възможността да открие програмата този уикенд

...
Григор Димитров ще има възможността да открие програмата този уикенд
Коментари Харесай

Гришо открива програмата на UTS днес

Григор Димитров ще има опцията да открие програмата този уикенд на последното издание на де­монстративния шампионат Ulti­mate Tennis Showdown. Над­преварата се организира в Ака­демията на някогашния му тре­ньор Патрик Муратоглу покрай Ница.
Първата ни ракета ще се изправи през днешния ден от 15:30 часа против Никола Маю. 38-годишният деец заема 213-о мя­сто в международната класация сега, като от дълго време се насочи към мачове на двойки, където е под №3. Францу­зинът употребява домашния шампионат, с цел да набере скорост, преди да замине за Съединени американски щати. Също­то се пробва да направи и 19-ият в класацията на АТР хасковлия. Двубоят ще бъде излъчен директно no MAX SPORT 1.
Първоначално Григор тряб­ваше да мери сили с Алекс По-пирин. Австралиецът обаче реши, че няма да вземе уча­стие и се отдръпна от UTS 2. 29-годишният българин няма късмет да се класира за финала на шампионата, поради че загуби от фелисиано Лопес и Ришар Гаске предходната седмица.
Това е последният демон­стративен шампионат, в който Григор ще играе, преди да се насочи към Съединени американски щати. Очаква се той да потегли за Ню Йорк след седмица, откакто пот­върди присъединяване на Мастърса в Синсинати (преместен в Ню Йорк) и макар че не се чув­ства подготвен, ще опита да играе и на US Open, който започва на 31 август.

Пред Димитров може да се очертае добър късмет да пов­тори достижението си в Го­лямата ябълка от предходната година, когато доближи до полуфиналите. Причината е, че се обрисува много сериоз­ни имена да пропуснат От­критото на Съединени американски щати. Такива са упованията на Анди Мъри. До момента навън от надпрева­рата заради травма е Роджър Федерер. Много вероят­но е обаче тя да бъде прене­брегната и от Новак Джокович и Рафаел Надал, поради сгъстения цикъл с шампионатите по-късно - Мадрид, Рим и Ро­лан Гарос.

" Чух, че някои от водещите играчи при мъжете възнамеряват да не вземат участие. Очаквам точ­но това да се случи. Това е персонално решение на всеки. Ако не се чувстваш сигурен, в случай че не си спокоен за пътуването в Съединени американски щати и в случай че не искаш за поста­виш под риск себе си и хората от екипа ти, тогава това би било изцяло разбираемо. Убе­ден съм, че уредниците ще създадат всичко необходи­мо за сигурността на тениси­стите на място и всичко там ще бъде наред, само че по-притес­нително за мен е пътуването до Ню Йорк ", разяснява Мъ­ри, който все още плани­ра да взе участие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР