Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира по тенис

...
Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Безупречен Григор Димитров! Нашето момче се класира за полуфиналите в Марсилия

Григор Димитров се класира за полуфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка в Марсилия (Франция) с награден фонд от 724 хиляди евро. Най-добрият български тенисист се наложи с 6:3, 7:6 (3) против представителя на домакините Артур Риндеркнеш, номер 94 в международната класация.
Хасковлията направи пробив за 3:1 в първия сет, след което не изпусна самодейността и поведе в резултата.
Втората част стартира доста по-оспорвано и Димитров пропусна две точки за пробив при 2:2. Стигна се до тайбрек, в който българският тенисист поведе с 3:0 и завърши дуела при 7:3 от втория си мачбол след близо час и половина, предава TopSport.
На полуфиналите в събота Димитров ще играе против Карен Хачанов. Руснакът, номер 3 в главната скица, отстрани китаеца Чжан Чжъчжън след триумф в две елементи с 6:4, 6:1.
Хасковлията има три триумфа в трите си срещи с 27-годишния руснак, който се намира на 18-то място в международната класация. За последно двамата играха един против различен на шампионата от сериите „ Мастърс 1000 “ в Шанхай през октомври 2023 година. Тогава българинът победи в два сета.
„ Играх солидно, изискванията са малко подли. Трябва да съм доста деликатен. Няма по какъв начин да става по-лесно, нещата са такива. На полуфиналите ще играят най-хубавите четирима в шампионата. Вече завоювах няколко дуела, което е добре “, съобщи Димитров на корта след успеха си против Артур Риндеркнеш.
В другия полуфинал в Марсилия един против различен ще играят първенецът от предишния сезон Хуберт Хуркач и Юго Юмбер. Полякът, който е подложен под номер 1 в главната скица, се наложи с 6:3, 6:4 против чеха Томаш Махач. Представителят на домакините Юмбер в профил испанеца Алехандро Давидович Фокина след 6:1, 6:4.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР