Григор Димитров се изправя срещу Хуан Мартин дел Потро в

...
Григор Димитров се изправя срещу Хуан Мартин дел Потро в
Коментари Харесай

НА ЖИВО С КАРТИНА: Гришо тръгна трудно, но поведе на Дел Потро – 7:6

Григор Димитров се изправя против Хуан Мартин дел Потро в дуел от втория кръг на АТР 500 шампионата в Пекин. Мачът е четвърти на централния корт в китайската столица, а българският тенисист има орицателен баланс в мачовете си против аржентинеца.

Григор Димитров - Хуан Мартин дел Потро 7:6 (6)

Гледайте онлайн – ТУК, ТУК и ТУК!



Първи сет

Двубоят стартира по най-лошия метод за българския тенисист – с пробив. Дел Потро имаше три благоприятни условия да вземе подаването на хасковлията и съумя след двойна неточност – 0:1. Кулата от Тандил поведе 30-0 и след това затвори и частта на нула – 0:2.

Гришо бе доста покрай това да допусне нов пробив, откакто изостана с 30-40 при сервиса си, само че форхенд в навън го остави в гейма. Последваха две точки за Димитров и гейм за него – 1:2.

Дел Потро записа нов безапелационен сервис гейм, а незабавно по-късно същото стори и Григор, който съумя да стабилизира подаването си – 2:3.

Българинът докара точките до 30-30 при подаването на Дел Потро, а след това стигна и до брейкбол. В идващото разиграване българинът притисна противника си в ъгъла и Дел Потро пресили форхенд – 3:3. Гришо стигна до геймбол при своето подаване и опция за пръв път да поведе. Нашият тенисист пласира няколко мощни форхенда към противоположния удар на Делпо и това му донесе гейма – 4:3.

Дел Потро изравни след бърз гейм на 15, само че играта на Григор се усъвършенства доста и той отвърна с част на 0 – 5:4.

Дел Потро още веднъж наподобява стабилен и изравнява резултата – 5:5. Последва доста сложен сервис гейм за Димитров, който мина и пред тъждество 40-40. Все отново 8-ият в света реализира своето и поведе с 6:5. Последва гейм за Дел Потро и сета трябваше да се реши в тайбрек.

В него Григор отново потегли неприятно, изостана с 0:2, само че се възползва от грешките на противника си и изравни при 3:3. Впоследствие се стигна до 5:5. Димитров обаче съумя да вземе своето и с 8:6 в тайбрека излезе напред в резултата – 7:6.

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР