Григор Димитров продължава с изключителното си представяне на Мастърса в

...
Григор Димитров продължава с изключителното си представяне на Мастърса в
Коментари Харесай

Гришо с блестяща победа номер 100 в Мастърс надпревари

Григор Димитров продължава с изключителното си показване на Мастърса в Индиън Уелс и към този момент е на полуфинал!

Българинът завоюва исторически конфликт със международния №12 Хуберт Хуркач след 3:6, 6:4, 7:6(2) в мач, който продължи два часа и 40 минути.

Най-добрият ни тенисист бе оптимално усложнен от мощните сервиси на 196-сантиметровия поляк, само че с фамозна игра в дългите разигравания обърна нещата. Хуркач обаче надалеч не разчиташе единствено на страхотния си начален удар.

Като цяло качеството на тениса и от двамата беше на най-хубаво равнище, само че българинът сподели здрави нерви в решаващия тайбрек, написа dir.bg.

Победата го праща на първи Мастърс полуфинал от 2019-а, когато игра против Новак Джокович в Париж. Сега противникът ще е надалеч по-скромен най-малко на доктрина - англичанинът Камерън Нори, който се разправи с Диего Шварцман след 6:0, 6:2.

Освен всичко успеха бе юбилейна за българина, като е негова №100 в Мастърс съревнования.

Хуркач взе първия гейм, като в него единственото дълго разиграване отиде на сметката на нашата първа ракета. Григор отвърна със скоростен гейм на нула за 1:1. Ситуацията се повтори в идващите два гейма, като четвъртият бе доста първокласен с дълги разигравания. В шестия гейм Димитров направи две доста неприятни неточности на мрежата след 40:0 в негова изгода, само че въпреки всичко изравни за 3:3.

Българинът бе по-колеблив на своето подаване и при 4:3 за Хуркач полякът получи първата си опция за пробив след разиграване от 20 удара. Световният №12 осъществя общо третата си опция и поведе с 5:3. След това нямаше проблем да затвори сета - 6:3.

Първите проблеми за Хуркач на сервис пристигнаха във втория гейм на втория сет. Тогава Григор заигра доста съсредоточено и точно при ударите си и съумя да пробие от втория опит - 2:0. За жал пробивът бе върнат незабавно след доста първокласен трети гейм от Хуркач. След това той мъчно изравни за 2:2 гейма, само че си личеше, че българинът се усеща все по-добре и това се видя в частта за 3:2.

В идната Хуркач направи осмия си ас и удобно изравни за 3:3. В седмия гейм нашата звезда сподели страховит темперамент - измъкна се от 15:40 с доста качествени разигравания. Хуркач продължаваше да сервира доста мощно само че при 4:5 се стигна до тъждество. След доста напрежение в разиграванията се стигна до сетбол и Гришо удари с необикновен шанс и помощта на мрежата - 6:4!

Двамата взеха умерено откриващите си подавания в третата част. Последва неуверен гейм за Григор, само че в него направи две изумителни отигравания и избави две благоприятни условия за пробив. Българинът бе все по-уверен на сервиса на противника и стигна до брейкбол при 3:2, само че за жал сантиметри не му доближиха да го осъществя. При втората си опция обаче не сгреши и проби за 4:2.

Продължи да лети по корта и бързо затвърди за 5:2. Но когато сервираше за мача не устоя на напрежението при 5:3 и позволи пробив за 5:4.

Полякът се възползва и се хвана за опцията за поврат. С бомбени сервиси Хуркач съумя да изравни до 5:5. С приказен форхенд българинът си подсигурява тайбрек - 6:5. Полякът стигна до подобен след под напрежение 12-и гейм, който мина през тъждество.

Димитров позволи мини пробив при започване на тайбрека, само че по-късно завоюва четири следващи точки, с цел да стигне до също толкоз мачболи.  И се възползва още от първия.

А с това си подсигурява полуфинал против Нори и съвсем несъмнено влизане в топ 20 от понеделник. Още по-важно - Григор е на 2 мача от първа купа в ATP тура от 4 години, и то каква - на шампионат от сериите Мастърс, в Рая на тениса Индиън Уелс, написа още dir.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР