Григор Димитров победи британеца Анди Мъри с 6:3, 6:4 и

...
Григор Димитров победи британеца Анди Мъри с 6:3, 6:4 и
Коментари Харесай

Голяма радост за Григор Димитров и гордост за България


Григор Димитров победи британеца Анди Мъри с 6:3, 6:4 и 6:1 в дуел от втория кръг на Откритото състезание на Съединените щати по тенис.

Това беше 12-и мач сред двамата, като Димитров реализира четвъртата си победа против 8 за шотландеца. 
-->
Последният им дуел обаче е от далечната 2016 година, когато Мъри печели на твърда настилка в Пекин. Това бе и последно присъединяване на Мъри на " Флашинг Медоуз ". 

Българинът стартира чудесно мача, като взе подаването си и направи пробив, с цел да поведе с 2:0. След това обаче Димитров загуби сервиса си и Мъри доста бързо направи 2:2. Тенисистът от Хасково направи втория си удар в осмия гейм. Тогава той завоюва чиста победи при сервис на шотландеца и отвори задатък за 5:3, а по-късно завоюва умерено подаването си и затвори частта.

Вторият сет се реши още в първия гейм. Григор Димитров съумя да употребява инерцията и да пробие шотландеца, а по-късно поведе с 2:0. Да края на частта всеки печелеше своя сервис, а българинът съумя да резервира задатъци си, като завоюва сета с 6:4.

Третата част стартира доста необичайно, като двамата си размениха бързо пробиви, от които въпреки всичко печеливш бе българинът, защото поведе с 2:1. След това Димитров завоюва и идващите три следващи гейма и докара резултата до безапелационното 5:1.  

В третия кръг Димитров ще се срещне против германеца Александър Зверев, който се наложи над сънародника си Даниел Алтмайер със 7:6 (1), 3:6, 6:4, 6:3. 

Зверев, който е подложен под номер 12 в схемата на шампионата, има 5 победи от 6 мача против Димитров, като последната на шампионата от сериите " Мастърс " в Синсинати неотдавна бе доста лесна - 6:2, 6:2. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР