Григор Димитров не направи един от най-добрите си мачове през

...
Григор Димитров не направи един от най-добрите си мачове през
Коментари Харесай

Безупречен Григор Димитров! За трети път надделя над Нишиока, в Рим са на крака

Григор Димитров не направи един от най-хубавите си мачове през сезона, само че позитивното е, че изглеждаше възобновен от физическите проблеми, които го съпътстваха в Мадрид и в последна сметка се поздрави с успех над Йошихито Нишиока – 7:5 6:3 за 1 час и 37 минути игрово време. Така осмият подложен към този момент има позитивен връх от 12 победи и 11 загуби, като в неделя ще се опита за пръв път от 10 години насам да се класира за 1/8-финалите в италианската столица.
Откриващият сет беше извънредно равносилен, което се дължеше най-много на големия брой непредизвикани неточности на международния номер 10. Димитров имаше преимущество в съвсем всяко едно разиграване и ясно можеше да забележим неговото физическо преимущество по отношение на 170-сантиметровия му противник, единствено че азиатецът компенсираше с доста бягане и отлична игра в отбрана, предава Tennis.bg.
Българинът печелеше голям брой лесни точки от благодарение на първия си сервис, до момента в който първите подавания на Нишиока бяха в границите на към 130 километра в час, единствено че нашият съотечественик наподобява беше усложнен от тоталната липса на скорост в началния удар на международния номер 80 и постоянно изкарваше своите блок ретури в навън. Изглеждаше, че непрекъснатата игра на азиатеца стартира да влиза под кожата на любимеца, който правеше огромен брой непредизвикани неточности, само че Григор въпреки всичко дочака своя миг и се възползва от няколко грешки на непоставения състезател, с цел да пробие шри 6:5 в своя изгода и по този начин да постави точка на разногласието в първия сет.
Вторият сет се развиваше по безусловно същия метод, само че разликата идваше от сервирането на левичаря, чиито първи сервиси станаха доста по-остри и той минаваше с лекост през подаванията си. Родният ни представител пък беше вкарал единствено един първи начален удар до резултат от 4:3 в интерес на японеца и нещата продължаваха да се получават доста мъчно на корта за него.
В последна сметка някогашният номер три още веднъж подвигна своето ниво в най-точния моменти и доближи до мачбол в деветия гейм, който осъществя след забит форхенд мрежата на Нишиока и по този начин продължава да е без изгубен сет в 3-те си досегашни срещи с този противник.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР