Григор Димитров, който прави страхотен старт на годината в мъжкия

...
Григор Димитров, който прави страхотен старт на годината в мъжкия
Коментари Харесай

Гришо е съкрушен заради приятел дни преди Australian Open: Мисля за него много повече от всеки друг

Григор Димитров, който прави страховит старт на годината в мъжкия тенис, беше отчаян да разбере, че легендата Рафаел Надал ще пропусне Откритото състезание на Австралия.
Испанецът отпадна на четвъртфиналите на шампионата на твърди кортове в Бризбън, който след това Димитров завоюва. Двамата даже можеха да се срещнат на полуфиналите.
След трагичната загуба на Надал от Джордън Томпсън, самият притежател на 22 трофеи от шампионати от Големия шлем излезе с пост в обществените мрежи, в който споделя, че има ново скъсване на мускул, само че не в тази област, която лекуваше преди и затова се отхвърля от Australian Open.
„ Това сигурно е разочароващо. Мисля за него доста повече от всеки различен. Наистина чаках с неспокойствие да го виждам по какъв начин играе… просто се надявам да го видя още веднъж, най-малко на клей. Това е нещо, което в никакъв случай не мога да се отегча да виждам “ съобщи Димитров пред „ Tennis Channel “.
Надал и Димитров са положителни другари отвън корта като постоянно упражняват дружно. Един от най-великите полуфинали на шампионат от Големия шлем в историята на този спорт е точно сред тях – на Откритото състезание на Австралия през 2017-а година.
Тогава испанецът печели след драма в цялостен формат от 5 сета – 6:3, 5:7, 7:6(5), 6:7(4), 6:4. Битката продължава към 5 часа.
Видео с най-хубавите моменти от срещата може да видите в атачмънта към публикацията.
С оглед случилото се с Надал и това, че той разгласи, че най-вероятно това ще е последния му сезон в тениса, най-вероятно няма да може да забележим реванш сред Димитров и легендата на Откритото състезание на Австралия по тенис през последващи години.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР