Григор Димитров излиза тази вечер за втора титла за сезон

...
Григор Димитров излиза тази вечер за втора титла за сезон
Коментари Харесай

Гришо излиза днес за втората си титла през сезона

Григор Димитров излиза довечера за втора купа за сезон 2024 в тениса. Българинът, който е втори подложен в главната скица на шампионата на корав корт в зала в Марсилия, Франция, ще мери сили с представителя на домакините и номер 21 в света Юго Умбер .

Срещата за трофея е от 16:30 часа българско време, оповестява ИА " Фокус ".

Димитров влиза в борба за своята юбилейна 10-а купа в професионалната кариера на сингъл.

Умбер, който е на 25 години, има 4 трофея досега.

Българинът се класира за последния дуел след двусетови победи над младия американски гений Себастиан Корда на старта, а по-късно завоюва и против французина Артур Риндеркнеш . В полуфиналите Димитров трябваше да прави поврат, с цел да победи с пета победа от пет мача против руснака и някогашен член на " Топ 10 " - Карен Хачанов .

Умбер отстрани своя съотечественик Юго Гостон с 2:1 сета, а по-късно завоюва и против 24-ия в света Алехандро Давидович-Фокина от Испания, разбивайки го за малко повече от час. На полуфиналите Умбер направи сензацията на шампионата, елиминирайки един от най-добре играещите тенисисти в последните месеци и лидер в схемата - Хуберт Хуркач от Полша с 2:0 сета .

Григор Димитров и Юго Умбер имат три против между тях като българинът е спечелил и трите - 2:1 сета на " Мастърс 1000 " в Париж през 2019-а година, 2:0 сета на " Мастърс 1000 " в Синсинати през 2020-а година и длъжностен триумф (неявяване заради контузия) на четвъртфиналите на шампионата от сериите " АТП 500 ", който се организира във Вашингтон през предишното лято.

При триумф на финала Димитров ще излезе на 11-о място в международната класация и ще бъде на едвам 35 точки от завръщане в " Топ 10 ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР