Григор Димитров излиза срещу Новак Джокович в първи полуфинал на

...
Григор Димитров излиза срещу Новак Джокович в първи полуфинал на
Коментари Харесай

Григор срещу Джокович в титанична битка

Григор Димитров излиза против Новак Джокович в първи полуфинал на шампионата от " Мастърс " сериите в Париж. Двубоят стартира в 15 часа. 

Двамата балкански представители са играли един против различен 9 пъти. 8 от успехите са на сметката на Ноле, само че Гришо е вкусвал триумфа против него, въпреки и преди 6 години и половина, когато във втори кръг на Мастърса в Мадрид първата ни ракета пречупи тогавашния лидер в международната класация след 3 часа и 6 минути гладиаторска борба за крайното 7:6(6), 6:7(8), 6:3.

Оттогава насам сърбинът е в серия от 6 поредни триумфа. Най-скорошният им конфликт бе запаметяващ се. Миналата година в Синсинати на 1/8-финалите Григор водеше със сет и пробив против белградчанина, само че тогавашният притежател на 13 трофеи от Големия шлем се преобрази, измъкна мача, а след това завоюва и трофея, с което се трансформира в първия тенисист, който е триумфирал на безусловно всички Мастърси в тура.

Сега Григор ще опита да реализира своя реванш, с цел да доближи край на последния шампионат от " Мастърс " сериите за сезона. 

Как протича мача до този миг:

1:2 - Два тежки сервиса на Джокович, с цел да затвори безапелационен гейм на 0. Сърбинът дава поръчка, че за Григор няма да е по никакъв начин елементарно в противниковите сервис геймове. 

1:1 - Григор стартира мача решително и спри доста устойчиво в продължителните разигравания. Гейм на 15 след неточност на Джокович по диагонала. 

0:1 - Двубоят стартира с няколко проучвателни дълги разигравания сред двамата. Сърбинът обаче беше по-стабилният тенисист, макар че и двамата играчи позволиха грешки. Гейм на 30 за сърбина. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР