Григор Димитров и българският отбор по тенис ще изпитат съвсем

...
Григор Димитров и българският отбор по тенис ще изпитат съвсем
Коментари Харесай

Гришо и националите ни тестват ВАР в тениса

Григор Димитров и българският тим по тенис ще изпитат напълно нова технология по време на АТР Cup, който ще се организира в интервала 3-12 януари в Австралия. По време на новия шампионат ще бъде употребена системата за видеоповторения Video Review.

Според уредниците, технологията доста припомня работата на VAR във футбола. Video Review към този момент беше тествана през ноември по време на шампионата Next Gen в Милано, в който присъединяване взеха най-хубавите млади тенисисти.

Тогава съдията на стола спря мач, защото му стори, че при удар на норвежеца Кастер Рууд топката е докоснала светлинното табло под покрива на залата. Поисканата от тенисиста инспекция с Video Review потвърди правотата на рефера.

Заради новата технология, играчите получават опция да оспорват решенията на съдията на стола. Това ще става при обстановки с двойно туптене на топката, неправилни удари – когато топката два пъти допира ракетата на играча, или когато е нанесен удар преди топката да премине над мрежата, както и при обстановки, при които тялото на тенисиста допира топката или мрежата.

За преглеждането на видеоповторението ще бъдат употребени записите от всички ситуирани към корта камери, с цел да може да бъде взето най-коректното решение. Ако не бъде потвърдена неточност на съдията на стола, първичното решение на рефера ще остава в действие.

Както е известно, Григор Димитров е капитан на българския тим за ATP Cup. Той избра и останалите играчи, които ще показват страната ни на шампионата. Това са Димитър Кузманов, Алекс Донски, Александър Лазаров и Адриан Андреев. България е в Група „ С “, където са още Белгия, Англия и Молдова. Мачовете ще се играят в Сидни. На 3 януари играем с британците, на 5 януари с Молдова, а два дни по-късно с белгийците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР