Григор Димитров e финалист в турнира от сериите АТР 250

...
Григор Димитров e финалист в турнира от сериите АТР 250
Коментари Харесай

ВЕЛИК! Григор Димитров се класира на финал, елиминира световния №9 Тейлър Фриц

Григор Димитров e финалист в шампионата от сериите АТР 250 в Женева! Първата ни ракета съумя да отстрани международния №9 Тейлър Фриц след страхотна игра и поврат – 3:6, 7:5, 7:6(2). Оспорваният полуфинал продължи 2 часа и 55 минути.
Предишното постигане на Григор на край беше февруари 2018 година – в шампионата от сериите АТР 500 в Ротердам, когато отстъпи на Роджър Федерер в два сета. За трофея в Женева Димитров ще спори с Александър Зверев или Николас Джари, които играят довечера, предава Блиц.
Гришо за повторно през сезона бе на полуфинал. Предишният случай беше в Ротердам, когато отстъпи на Даниил Медведев в разногласието за място на финала. Именно от този момент Григор не беше записвал поредни победи, само че през актуалната седмица отстрани поредно Роберто Карбайес Баена и Кристофър О`Конъл.
25-годишният Тейлър Фриц бе спечелил единствения предходен мач с Григор Димитров – в Мадрид (2019 г.), като борбата им беше оспорвана и се реши с два тайбрека. Днес обаче насладата е за българина и салдото е подравнен – 1:1 триумфа.
ПЪРВИ СЕТ
Фриц сервира първи, като не изпита компликации при първото си подаване. Той наложи бързо движение и поведе с 1:0. Американецът продължи да играе по-атакуващо от Григор и на българина се постановяваше на два пъти да избавя точки за пробив във втория сет. При третата опция Фриц се възползва и проби – 0:2. Световният №9 небрежно затвърди пробива с гейм на нула.
Фриц и Григор си размениха по пет точки в четвъртия гейм, само че в последна сметка бе извоюван от американеца и с втория си пробив в сета поведе с 4:0. Григор сподели другото си лице в петия гейм и съумя да върне единия пробив, с което понижи изоставането си до 1:4.
При 0:15 в шестия гейм Фриц загуби централизация за миг и се подхлъзна, само че Гришо не се възполза и прати топката в навън за 0:30. Григор бе неуверен и позволи противника си да стигне на три пъти до брейк пойнт, само че и трите съумя да избави и в последна сметка завоюва подаването си – 2:4.
С втори гейм на нула Фриц дръпна с безапелационното 5:2 в първия сет. Григор взе подаването си в седмия гейм с 40:30 и понижи до 3:5. Фриц затвърди положителната си игра в първия сет и го завоюва с 6:3.
ВТОРИ СЕТ
Гришо взе подаването си и поведе с 1:0. Фриц не срещна компликации също да завоюва сервис-гейма си и да изравни – 1:1. Американецът стигна до три поредни точки за пробив, които не оползотвори. Григор избави още един брейк пойнт по-късно и съумя да се пребори за гейма – 2:1. Деветият в света много бързо съумя да изравни геймовете – 2:2. Григор сподели съмнение и боязън при някои отигравания в петия гейм и разумно позволи пробив, с който Фриц поведе с 3:2. Фриц затвърди пробива и поведе с 4:2.
Гришо беше праволинеен при идващото си подаване и понижи изоставането си до 3:4. Българинът се показа на високо равнище в осмия гейм и въпреки Фриц да му отрази един брейк пойнт, Григор стигна до пробив и тъждество 4:4. Димитров затвърди пробива бързо и поведе с 5:4. Със мощен сервис-гейм и 40:15 Фриц изравни – 5:5.
С известни съмнения Гришо завоюва подаването си и поведе с 6:5, с което си подсигурява най-малко тайбрек. Българинът стартира мощно в 12-ия гейм и поведе с 40:15, което докара до три сет бола, като той осъществя още първия и изравни сетовете – 7:5.
TРЕТИ СЕТ
Първата ни ракета срещна компликации в откриващия гейм на решителната част, само че съумя да го завоюва на 30, с помощта на началния си удар – 1:0. Димитров се възползва от краткотрайния спад в играта на Фриц при подаването му и стигна до три точки за пробив. В първите две американецът беше прецизен и ги обезврежда, само че неверен форхенд по правата прати гейма в интерес на Гришо, който проби за 2:0.
Фриц незабавно съумя да върне пробива и понижи изоставането на 1:2.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР